PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Jumaat, 25 April 2014

THe PaSt =^_^=

ASSALAMUALAIKUM..
korang semua sihat? apa khabar? dah lame tak dengar khabar..
Lieya sihat-sihat jer.. sekarang nie lieya dah kat kampung..
hohohoh.. miss giler.. dah lame tak rase masakan mak lieya.. biler dah dapat.. semua benda lupe..
sekarang nie lieya tengah cuty semester.. kali nie lame cikit.. dalam mase dua bulan..
dan dalam mase semester nie.. banyak benda yang lieya tak jangka berlaku..
antara nye pasal kawan baik lieya.. semua benda jadi secara tiba-tiba..
memang ajal dan maut di tangan tuhan tapi, lieya tetap tak sangka.. dan macam susah betul nak percaya..
memang kite tak dapat sangka apa yang akan berlaku akan datang.. but, itu tak bermakna lieya tak terima takdir.. lieya terima dengan se redha-redha nye..
Lieya harap roh arwah tenteram dengan mereka yang beriman.. AMIN..

diri mu akan aku sentiasa ingati SITI AISAH BINTI MISRI
chot miss u..
okay... cukup citer sedih.. and now.. citer best lak..
huhuhuhu.. 
kalo dah cuty semester maksudnye lieya dah abis paper exam lah kan.. memang payah..mane ade exam yang senang.. beritahu lieya exam ape yang senang?
tak de nye.. huhuhuhu..
lieya final ada dua paper jer... but, itu tidak bermaksud senang..
and untuk pengetahuan korang bagi mereka yang amik bidang architecture kat politeknik port dickson nie.. korang tak rugi.. sebab kite memang banyak aktiviti dengan senior.. ade ARCHIDAY, ARCHINIGHT, dan biler tibe raye lak kite ade ARCHIRAYA..
seronok giler..
mase archiday sem nie.. kitorang seronok giler.. sebab menang.. kitorang dapat second place untuk pertandingan sand sculpture.. tu yang seronok nye..
and mase archinight lak.. lieya terlibat dengan muzikal.. nie untuk mereka wakil kelas..
and lieya dapat watak DAYANG SENANDUNG..
banyak watak dalam muzikal nie.. antaranye..
PUTERI GUNUNG LEDANG
BAWANG MERAH
BAWANG PUTIH
NENEK KEBAYAN
PAK PANDIR
HANG JEBAT
HANG TUAH
PAK BELALANG
ORANG MINYAK
SULTAN MAHMUD
MAHSURI
BADANG
dan rasenye korang tau dayang senandung tu siapa kan?
die merupakan wanita yang hodoh disebabkan kehitaman die yang mengalahkan orang minyak..
and masyarakat, suami dan ibu mertua die tak suka kan die..
so dalam watak nie lieya kena pakai topeng.. tapi, disebabkan topeng tu penuh.. biler lieya cakap.. tak dengar pape..
oleh itu, kitorang cari jalan penyelesaian dengan potong topeng tu di bahagian mulut.. so lieya terpaksa hitam kan bahagian bawah muka lieya dengan menggunakan masker.. ok memang hitam sangat lah muka lieya tu..

dalam muzikal nie.. yang lagi lawak.. hang jebat ngan tuah kena jadi mak nyah..
itu memang kelakar sangat..
dan badang punye watak lak.. kelakar gax sebab selfie die..
first let me take a selfie...
hahahaha..
memang tak leh blah langsung lah..
yang best nye dapat komen positif..

tak kurang juga.. lieya bangga ngan dax kelas lieya yang berjaya buat persembahan menyanyi lagu titanium alah-alah pitch perfect.. ^_^
thanks so much to ikin, ziha, aina, farisha, nazrin, am, and mostly to guitar player hussin..
HUSSIN!! HUSSIN!!
sorakan yang kuat mase kat atas penta.. kelakar giler..

okay lah... lieya akhirkan citer lieya nie dengan gambar...
hope u all enjoy it..