PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Rabu, 15 Januari 2014

~^_^~ archi dux

ASSALAMUALAIKUM..
Dah lame lieya tak buat citekan? korang semua sihat? lieya sihat-sihat je..
Ary nie lieya kat kampung.. lieya baru je balik ary jumaat ary tu..
Eksited giler.. yela dah dekat 2 bulan lieya tak balik.. tipo kalo lieya cakap yang lieya tak miss my mom and my dad..
Walaupun kadang-kadang tu geram gak.. yela, lieya bukan manusia yang sempurna.. sebagai anak ade gak terasa ngan mak ngan ayah,, but kite still perlu hormat dan taat kat diorang,,
Ary nie maybe lieya tak cite kan fasal DSB..
But, lieya nak ceritakan mengenai someone yang ade luahkan perasaan die kat lieya..
Die boleh dikatekan kawan… teman tapi mesra,,, adik-beradik pun ade..
Bab die rapat sangat dengan lieya..
Lieya bagi nama samaran kat member lieya nie BYUL..
Nak tau nape? bab perangai die same ngan watak komik yang lieya minat..
Someday tu byul nie jumpe lieya.. tibe-tibe aty die tergerak nak citekan fasal sorang mamat yang die minat.. nie semua bab die terserempak ngan mamat nie masa die join satu lawatan..
die memang cerita sejujur-jujurnya kat lieya…dari awal sampailah akhir..
sebenarnye byul nie dah try lupekan mamat nie.. bab die memang conform yang mamat tu bukan jodoh die.. tapi, biler sesuatu benda tu dah dilupakan.. and tibe-tibe muncul balik tak ke kite ingat balik..
YUP.. nie lah pompuan.. senang suka tapi susah lupe..
Lieya tak tau lah semua pompuan same tak.. tapi, yang lieya tau.. perasaan kite sentiasa berubah..ary nie nampak laki ensem mesti terus cair.. padahal kat sebelah die nie pakwe die.. huhuhu.. betul tak?
Macam byul nie gak.. walaupun banyak laki die suke.. but, yang mamat nie memang setia kat aty die.. walaupun dah bertahun tak berjumpe.. dah tu terjumpe sesaat pun dah boleh ingat balik and jatuh hati balik.. payah.. payah..
Hehehehe..
Lieya try lah tanye kat byul nie.. ensem sangat ke mamat nie? die cakap ensem giler,,, kalao ko ngok die.. ko pun bole jatuh aty lah.. aku tak tipo..
Huhuhu.. that not sure lah… tapi nak ngok gak.. ensem betul ke? but, malaz lah..
Ok kite sambung balik lah cite byul tadi..
Die cakap lagi.. sebenarnye aku kenal mamat nie dari sekolah rendah ag..
Aku suke die pun dari sekolah rendah ag… and mase sekolah rendah dulu diorang nie rapat.. suke maen kejar-kejar.. dux satu meja.. satu kelas pun ade.. tapi, macam orang kate.. aty setiap orang sentiasa berubah..
Lagi-lagi biler dah masuk sekolah menengah..
Asing lak tu.. memang lah dah tak ingat member sekolah rendah kan…
Yela.. mane die nak ingat kisah budax-budax die yang memalukan.. mesti die tak nak punye… byul citer ag.. die pernah gak terserempak mase sekolah menengah.. tapi.. mamat tu serius wat-wat tak kenal.. tapi tak tau lah kalo die dah LUPE..
Yela.. byul bukan cantik pun.. tak macam nora danish.. (sempat lagi die buat lawak)
And yang paling dasyat.. yang lieya tak tahan ngan byul nie.. dalam mase sekolah menengah tu ade gak time die jadi stalker.. mane tak nye.. kalo dengar je citer mamat nie.. die try gak korek.. pandai gak minah nie.. tapi bahaya.. yela nanti orang boleh salah anggap yang byul nie giler kan..
Byul ade cakap kat lieya.. die nak sangat try cakap ngan mamat nie.. but, benda tu tak kan menjadi..
Sekarang nie pun dah tak dengar citer mamat nie..
Entah hidup ag ke tidak..
OPPS!! terlebih lak.. die idup ag tu.. cume tak de info fasal die ag lah..
Yang lieya tau.. walau macam mane sekali pun… Byul akan try lupekan mamat nie..
Lagi-lagi byul pernah citer nampak mamat nie dating.. and mase tu mamat nie pun nampak byul.. tapi relaks je.. macam tak de pape.. dalam aty byul tu memang tak leh nak cakap pape dah.. cume tuhan yang tahu..
Akhir kate kepada BYUL: lieya lagi tabik kalo byul berani luahkan perasaan…tu baru masyuk!!
Tapi, nak jumpe payah.. macam mane nak cakap kan..
Tak pe byul.. CAYOK!! u can do it..
Try lupekan mamat nie.. and cari kebahagiaan lain.. insyaallah.. mesti ade punye.. ^_^
OK LAH CITE LIEYA SAMPAI SINI JE.. KISAH MENGENAI BYUL..
BYE.. AND GUD9..

PEACE YOH ^_^V




kami dax satu rumah yang nakal and degil..
nothing to say for this picture..
hope u all enjoy it...