PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Rabu, 20 November 2013

SENI bina hidup lieya ✿♥‿♥✿

ASSALAMUALAIKUM GUYS...(。◕‿◕。)
korang semua ape khabar? sihat?
i miss u all..
dah lame dah tak buat cite.. sekarang nie lieya ngah cuti sem.. bab tu dapat wat cite kat blogger..
but, tak dapat wat banyak rrr..
rasenye satu nie je..
bab cuti sem nie lieya stay umah mak cik lieya kat sepang, salak tinggi..
lieya tolong jagekan anak die yang baru je lepas operate..
dalam mase cuti sem nie gak.. of course lah lieya tunggu result exam gak.. serius tak sabar nak ngok result.. and that day is today!!!
ary nie reslut lieya kuar..
korang tau kan lieya amik kos pe.. cerita sebelum nie lieya dah bagi tau lieya amik kos pe..
iaitu kos seni bina (architecture)
sebagai orang yang bakal jadi senior kepada budak-budak semester satu je...
mean.. lieya bakal jadi budak semester dua..
lieya just nak bag tau.. sem satu ade 9 subjek k..
>drafting
>design
>grafik
>computer
>material building
>islamic education
>kokurikulum
>math
>english
itu semua subjek yang korang akan ambik untuk sem satu.. tap lecture lieya ade bagi tau.. nant mungkin ade subjek yang ditukar.. tap tak tau lah yang mane satu..
untuk mereka yang bakal jadi sem satu kos seni bina nie..
korang kena kuat.. sabar.. jangan cepat putus asa.. sebab ape. ramai kawan lieya yang mase pertengahan sem.. ade yang tak tahan.. sebab seni bina.. kos jangan cakap.. memang tinggi.. kalo pandai cari tempat yang nak cari barang yang murah dah tu bagus.. ok lah..
tap selalunye.. barang archi nie semua mahal.. pen and maker mest cari yang jenama bgus.. bab korang nanti akan guna lame..
lag satu.. nanti biler dapat assignmnt.. korang kena tahan lah.. lukis nye.. assignmnt subjek laen ag.. kerik lagi.. present.. plan.. projek.. serius.. banyak.. korang memang tak kan cukup tido.. tapi.. lieya nie jenis yang suke buat keje last minute.. so cukup kut tido tu..
but sem 2 nie.. lieya kena ubah diri.. mest wat keje dengan cepat.. bgus.. and tepat pada mase..
and kepada mereka yang betul-betul minat.. tanam dalam diri semangat yang kuat.. jangan kalo kena 2R.. jangan sedih.. bab tu lumrah DSB.. diploma seni bina..
lieya pun pernah kena.. kite kena lah cari idea.. yang lagi baek..
and mintax tolong dari senior or membe.. and jangan tiru or copy paste.. atau pun amik je idea orang.. sebab kite kena belajar sendiri dan berdikari..
lieya cakap semua nie bukan ape..
tapi.. semua nie terjadi kat membe lieya and lieya jugak..
korang kena ingat satu ary nanti korang akan kerja.. buat kerja sendiri.. and membe korang yang selama nie korang amik idea diorang,.. tiru assignmnt.. tak boleh tolong korang lagi..
korang kena buat tu semua sendiri..
and mase sem satu nie..
buat lah betul-betul..
biler result korang nanti tak ok.. korang yang sedih.. and ingat sem satu baru basic yang korang dapat... nanti mase sem akan datang akn lebih susah..
pati kan no subjek carry.. bab subjek sem akan datang ag banyak and serius payah..
sem satu nie gak korang kena banyak gaul ngan pensyarah..
bab kite dah taraf budak U.. so tak kan ade lecture yang bagi tu.. bagi nie..
kalo ade tu.. itu rezeki korang dapat lecture baek..
ingat ag kenangan manis pahit lieya.. serius lieya pernah kena sound ngan lecture.. pasal presentation..
lieya punye group tak dapat cari info tajuk present.. so, jumpe lecture.. but u know.. what she say..
saya tak boleh tolong.. awak kena cari sendiri.. cari alternatif.. kalo tak dapat.. zero is my mark..
itu lah lumrah archi..
ok lah.. sampai sini je cite DSB..
next time ade mase lebih.. lieya buat ag..
byew..
assalamualaikum..
☻/
/▌
/ \