PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Rabu, 13 Februari 2013

PoLiS TaHaN LiEyA

assalamualaikum...^-^
semua ape khabar? dah lame tak dengar cite korang.. and lieya sekali lah kan? huhuhu...
nak tau... lieya dah dapat gaji kedua lieya.. hehehe.. cuke giler..
lieya bukan nak bangga diri tau..
so, jangan salah faham..
nak tau ary nie lieya nak citekan pasal ape? of course lah pasal lieya kan..
hehehe...
lieya nak tell pasal tragedi kena tahan ngan polis...
huhuhu...
memang best gler... lawak pun ade gak..
mane tak nye... polis tu boleh wat roblok kat depan balai polis.. tepat-tepat lepas selekoh trafic light..
lepas belok je.. mesti nampak punye lah..

dan benda tu memang terjadi kat lieya..
ary tu ary rabu.. dalam kul 2 tak silap lieya..
lieya ngan membe nak lepak kat umah yuyul...
tapi, lieya pegi umah eyra dulu.. nak amik die.. sebenarnye, mase lieya nak amik die tu dah lewat..
dah lambat lah katekan.. so ape lagi, merempit lah lieya dengan moto JEX lieya tu..
tapi, still slow je sebenarnye.. hehehe..
tapi sampai je selekoh nak belok kat trafic light tu.. memang lieya laju je lah..
lieya nie kan ratu selekoh..
mane tak nye.. setiap orang yang naek moto ngan lieya je.. sampai je selekoh.. diorang mesti takut..
abis maen laju je kat selekoh tu.. hehehe..
SOWEY LAH YE.. kepada mereka YANG PERNAH TERJEBAK..
so.. dah lepas belok je...
mAK!!!!
terkejut lah.. ade roblok.. dah polis tu tahan lieya.. so benti je lah..

berhenti je..
lieya rase nak mati mase tu.. polis tu ternampak lieya tak ikat tali topi keledar...
ARGGGHHH!!!!
nak je jerit.. jangan cakap lah.. takut giler..
mase tu dalam otak lieya dah pikir..
nanti aku kena saman.. dah tu kena bayar saman.. lesen kena gantung.. naek mahkamah macam membe aku..
UUuuuuUUU...
tak sanggup.. tak nak.. lieya tak nak kena saman..
so, pak cik polis tu panggil lah membe die yang pegang buku saman..
die cakap.. "wui!! <<<----(tak pasti die panggil wui ke name..lupelah) budak nie tak ikat tali topi keledar"
kecut sudah perut lieya...
die dah pegang buku saman tu..
abis lah...
so, abang polis yang pegang buku saman tu datang lah kat lieya...
lieya apelagi.. jangan cakap lah.. buat muke bersalah.. takut.. minta maaf..
tu je lah.. yang lieya dapat buat...
dah tu lepas je die cakap itu ini kat lieya..
die mintak lesen, lotex moto, and i/c...
nie lagi satu hal...

hal yang sangat memalukan lieya..
mane tak nye... tak tau lah nape punye payah i/c tu nak kuar dari dompet lieya...
dah sampai abang polis tu tegur..
"tersangkut kat zip tu"
ARGHH!! malu nye... tak tau nak kate ape..
dah bagi tu.. die cek semuanye..
and the last ending nye..
ALHAMDULILLAH..
abang polis tu tak saman lieya.. die bagi nasihat kat lieya.. and tell to me.. don't do it's again..
lieya jawab dalam hati...
OK BOS.. cuke giler..
dan semesti nye lieya berterima kasih sangat kat abang tu..
THANKS SO MUCH..
dah tu lieya citekan kat samue membe lieya.. diorang ketawakan lieya..
huhuhu.. cedih je.. but, still happy..

ok lah cite sampai cini je.. byew2..
gud night..  nak sambung bace novel yang lieya baru beli..
hehehe..
syok....