PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Rabu, 23 Januari 2013

My DaY ._.



ASSALAMUALAIKUM.. ^^
korang semua ape khabar? sihat semua nye?
lieya<--- alhamdulillah.. cihat-cihat sejahtera,,, wal afiat..
huhuhuhu...
sebenarnye... lieya ngah bosan tahap yang maksimum nie... hahahaha..
tak tau nak wat pe.. so, sekarang nie lieya ngah on9 and dengar lagu.. tepat pade kul 10.30.. and pada ary rabu (my off day), 23.10.2013...
tad petang .. lieya gi bando... ngan membe lieya, hunny..
naek moto EGO die.. nak naek moto lieya.. tak sure lah dapat ke tak sampai BPmall tu..
so, lieya bawak lah moto EGO tu.. actually, lieya pelik nape moto tu dinama kan EGO..
ego sangat ke moto tu.. hehehe.. whatever lah...
yang pasti nye.. moto tu tak de gune gear.. so, kaki lieya nie degil.. asik gaya nak tekan gear je..
huhuhuu.. almaklumlah.. bawak moto huruf plat JEX..
memang moto lame lah... but, lieya still sayang kat die.. hahahah.. moto pun lieya sayang..
nie kalo pakwe lieya tau.. mesti jeles... (itu pun kalo ade pakwe.. kenyataan nye... i'm still single)
/
/▌
/ \ 

mase gi bando tadi.. lieya tak de amik gambo..
so no picture lah kat cite kali nie.. heheheh..
tak pe kan?
sampai je kat BPmall tu. lieya ngan hunny trus naek atas.. ngok senarai cite yang disiarkan kat panggung..
first, kitorang berdua,, ingat nak amik yang dalam kul 3.. tapi, ade satu cite je...
dah tu ngok macam tak best je.. 
so, lieya pujuk hunny ngok cite yang kul 4..
last2 die setuju..
bab cite tu. start kul 4.15 hingga kul 5.53..
lieya punye eksited...
lepas dah beli tiket tu.. lieya ngan hunny gi lah.. POPULAR.. nak cari novel..
lieya ingat nak beli gak..
tapi, biler dah sampai.. lieya macam kena tarikan magnet... 
"JANGAN BELI.. MEMBAZIR..."
hahahaha... lebih kurang lah tarikan yang seperti itu.. hehehe..
ade-ade lah lieya ni kan...

dah tu.. lieya gi makan KFC..
dah lame tak makan.. bab tu, rase nak makan..
beli satu set je..
SNAKE PLATE.. ngan dua air pepsi..
kongsi je ngan hunny.. ape orang selalu kate..
SHARING IS CARING..
hahaha...
cakap pasal 'caring' nie.. lieya teringat kan seseorang..
somebody yang lieya dah agak tertarik sikit kat die.. disebabkan sifat caring die..
orang nye tak de lah ensem..
tapi, dimate lieya die seorang yang agak kiut...
huhuhu.. misz him..

UUUpPs!!
dah terlajak kat ne lah cite nie..
lepas makan kfc..
kitorang naek atas balek.. tunggu jam kul 4.10..
lieya kat atas.. rase tak sabo nak ngok cite..
sampai asik ajak hunny.. jom lah gi sane.. nak ngok dah start belum..
hunny just cakap.. belum lagi lah..
huhuhu..
so tunggu je lah.. 
lepas ngok jam dah kul 4.10..
cepat...cepat.. lieya gi sane..
sampai je.. kat citu.. lieya tunjuk kan tiket.. orang tu cakap.. belum lagi..
cedih je..
ngok jam die lak.. lagi lima minit bawu bole masuk..
geram je.

kat dalam panggung jangan cakap lah.. asik terjerit-jerit lieya..
huhuhu..
cite hantu lah katekan..
walaupun tak lah seram sangat..
tapi, asik wat orang terkejut je..
heheheh.. bab tu asik jerit..
lepas je abis ngok wayang..
kitorang gerak balek..

sebelum tu.. gi beli buah tangan..
lieya belikan pappa roti untuk my father.. and sister..
bab diorang je yang kat umah..
tapi, balek je.. abang, adik, akak and ayah lieya... semua ade..
kecuali mak lieya.. die keje..
dah roti satu kongsi 2 orang.. hahaha..
sweet..
mase lieya drive balik tu.. nak tau lieya ngan hunny wat ape..
kitorang follow sorang akak nie..
tak tau jalan dalam lah katekan..
so, follow je laaaa..
last.. last..
ilang jejak..
hah!! ko kaush!!! hehehe.. tapi, sampai rumah akhirnye..
alhamdulillah..
selamat..

(>‿◠)

OK LAH..
cite campai cini je...
byew2..esok lieya keje..balik shif..
so kena tido awal...
GUD9...

Rabu, 9 Januari 2013

My JoB nOW (>‿◠)✌

aSSaLaMuaLaiV^_^VKuM..
korang semua ape khabar?
cihat semua nye? bagus lah kalau semua nye cihat...
lieya alhamdulillah... cihat-cihat je..
dah lame kan lieya tak buat cite.. dah nak dekat sebulan rase nye kan.. dan sekarang dah masuk 2013..
huhuhu.. nak wat cam ne sekarang nie lieya busy lak ngan keje, bukan study.. hahahaha..
korang semua mesti misz lieya kan... [perasan je lieya nie kan?]

ari nie lieya dapat buat cite bab ari nie off day [cuti] lieya.. so, lieya on9 puas-puas, buat cite, AND ngok cite kat maaduu.. huhuhuhu..
BUT, its still boring...

nak tau tak mase first time lieya masuk keje.. jangan cakap lah.. nervous giler-giler..
kat otak nie dah pikir.. aku nak wat pe lah nanti mase keje.. huhuhuhu.. tak tau pape..
lepas je dah masuk keje.. ade sesi pengenalan.. lieya dapat kenal ngan kak ika, kak dibah, kak lily, kak azi, kak wan [manager lieya], amin, and nafis...
dah tu.. mase sesi pengenalan tu.. lieya tak faham ape kah maksud perkataan "DEPARTMENT" yang diorang cakap tu..
lepas kak wan bagi je department lieya bawu lah lieya tahu,,, rupenye department tu bahagian-bahagian yang ditugaskan kepada kite untuk jage..
lieya dapat department stationary AND beg sekolah budax.. semua nye yang bahagian sekolah lah katekan..
huhuhu..
banyak benda yang lieya tak tau.. macam duty lah.. time rest lah..
but, kak lily dah tell everything... so, semua lieya dah tau...
SYG KAK LILY.. TQ!!

itu untuk ary pertama..
untuk ary kedua lak.. lieya berkenalan ngan kak fuza and zul.. kak fuza so funny..
best ngan die.. asik ketawa je.. ngan zul.. jangan cakap lah.. asik gado je.. bleh dikatekan kitorang tak sekepala.. hahaha..

ada satu ary tu lieya tersermpak ngan membe lieya kat cool blog..
alah cool blog kat sebelah sakan tu.. bukan kat pasaraya sebelah kubur tu..
diorang mase tu nak beli cool blog..
lieya tanye lah kat diorang.. yang diorang dari mane? diorang cakap lah yang diorang dari cari keje.. lieya tanye agi dah dapat keje ke?
diorang cakap dah dapat.. so, lieya ask again start bile? nak tau diorang jawab ape?
start ary nie gak.. hahaha.. memang best..
terbaek lah ANIQ & BAZLI..

dalam2 ade gembira nie mesti ade sedih kan..
biase lah,, perasaan terasa sakit aty ke.. or something else.. pasti ade mase bekerja..
tipu lah kalo lieya taak de rase pape.. itu name nye tak de perasaan..
ha3..
part sedih nye banyak.. mase akhir bulan 12 tahun 2012 tu..
kak fuza, kak lily ngan zul dah benti keje...
lieya dah tak de tempat nak luah kan perasaan and ketawa2..
hu3.. cedih nye..

dalam diorang benti keje tu.. dua malam berturut-turut lieya maen tepung.. lepas keje..
dah balik bawak moto.. warna putih..
but, yang paling menusuk kalbu nie.. mase kak fuza benti lah.. cedih giler.. bab lieya agak rapat gak ngan die..
ade je benda nak diketawakan dalam satu ary tu.. he3.. ingat kenangan tu..
hu3...
ok lah.. cite lieya sampai sini je..
last cite lieya show kan gamba2 last day ngan kak fuza..
BYEW...