PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Jumaat, 13 Disember 2013

MoRnIgHt^_^~

ASSALAMUALAIKUM...
korang sihat? lieya sihat je..
i hope u all macam lieya jugak..
hari nie dah genap 2 minggu lieya start kelas..
macam biase kehidupan archi nie.. subjek design agak membunuh.. dan subjek ini jugak lah yang akan beri projek yang first..
hahaha.. and minggu nie lieya dah kena buat desgin sendiri.. minimum enam design.. and lieya dapat tema ocean..
huh.. nak kate tak sabar tu tak de lah.. eksited tu ade lh gak..
hah! cakap pasal eksited nie.. lieya baru ingat minggu kedua nie lieya ngan budax kelas eksited giler nak pakai baju bengkel baru.. padahal baju tu selalu nye budak kejuruteraan awam yang pakai..
ye la.. pakaian aktiviti luar kelas..
so...lieya ade sedia kan gambar kat bawah..



itu pasal subjek servey..
dalam minggu kedua nie gak lieya ade presentation pasal design..
huh! demi siapkan butter paper and power point.. lieya ngan member semua bersekang mata sampai kul 5..
huhuhuhu.. dah start dah tido lewat nye.. dah lah straight 2 hari lak tu..
rabu desgin.. khamis working drawing..
memang kena lah tu.. dua-dua puan asmah..

korang nak tau tak ape yang jadi mase ary lieya kena present design tu..
itu lah dugaan archi.. satu kelas buat silap..
mane taknye semua tak paham bace soalan..
hahaha.. presentation tu kitorang kena present guna butter paper saiz A2..not power point...
dah satu kelas salah.. tak angin lak lecture kitorang.. hahaha..
angin nye pasal die bagi mase sampai kul 10..
untuk sedia kan semua benda yang kite nak present...
first, ingat tak jadi present macam semester satu dulu.. ganti minggu depan.. but, the answer is not..
so kitorang ade lah lebih kurang mase 1 jam..
yang lawak nye.. kitorang satu kelas nie dah macam pe.. ke hulu hilir..
macam orang dah tak betul..  last-last.. presentation tu setel..
alhamdulillah.. semua nye berjalan lancar..
walaupun ade sedikit nervous.. yang lawak nye lieya present asik ketawa je..
mane tak nye budax kat belakang keje nye nganjing je..
dah lecture lieya tanya.. "napa awak nie asik ketawa?"
hahaha.. malu doh.. 

hmm..nak cite pasal pe ag ek..
hah! pasal dax umah.. itu privasi..
payau kalo cite nanti..
kan tak pasal-pasal lieya kena palau nanti..
korang... lieya rase lieya dah tak betul lah..
semenjak dua menjak nie lieya rase lieya nie cepat touching lah..
mane tak nye asik nak majuk je..
macam mane nak buang rr sikap macam nie..
lieya tak suke la..
macam budax-budax..
huhuhuhu..

 I THINK THIS STORY WILL BE FINISH,,,
dah tak de idea..
untuk mengakhiri cite.. lieya upload gambar..
ok,,
BYE..
ASSALAMUALAIKUM..
MORNIGHT..
ha3,,





Rabu, 20 November 2013

SENI bina hidup lieya ✿♥‿♥✿

ASSALAMUALAIKUM GUYS...(。◕‿◕。)
korang semua ape khabar? sihat?
i miss u all..
dah lame dah tak buat cite.. sekarang nie lieya ngah cuti sem.. bab tu dapat wat cite kat blogger..
but, tak dapat wat banyak rrr..
rasenye satu nie je..
bab cuti sem nie lieya stay umah mak cik lieya kat sepang, salak tinggi..
lieya tolong jagekan anak die yang baru je lepas operate..
dalam mase cuti sem nie gak.. of course lah lieya tunggu result exam gak.. serius tak sabar nak ngok result.. and that day is today!!!
ary nie reslut lieya kuar..
korang tau kan lieya amik kos pe.. cerita sebelum nie lieya dah bagi tau lieya amik kos pe..
iaitu kos seni bina (architecture)
sebagai orang yang bakal jadi senior kepada budak-budak semester satu je...
mean.. lieya bakal jadi budak semester dua..
lieya just nak bag tau.. sem satu ade 9 subjek k..
>drafting
>design
>grafik
>computer
>material building
>islamic education
>kokurikulum
>math
>english
itu semua subjek yang korang akan ambik untuk sem satu.. tap lecture lieya ade bagi tau.. nant mungkin ade subjek yang ditukar.. tap tak tau lah yang mane satu..
untuk mereka yang bakal jadi sem satu kos seni bina nie..
korang kena kuat.. sabar.. jangan cepat putus asa.. sebab ape. ramai kawan lieya yang mase pertengahan sem.. ade yang tak tahan.. sebab seni bina.. kos jangan cakap.. memang tinggi.. kalo pandai cari tempat yang nak cari barang yang murah dah tu bagus.. ok lah..
tap selalunye.. barang archi nie semua mahal.. pen and maker mest cari yang jenama bgus.. bab korang nanti akan guna lame..
lag satu.. nanti biler dapat assignmnt.. korang kena tahan lah.. lukis nye.. assignmnt subjek laen ag.. kerik lagi.. present.. plan.. projek.. serius.. banyak.. korang memang tak kan cukup tido.. tapi.. lieya nie jenis yang suke buat keje last minute.. so cukup kut tido tu..
but sem 2 nie.. lieya kena ubah diri.. mest wat keje dengan cepat.. bgus.. and tepat pada mase..
and kepada mereka yang betul-betul minat.. tanam dalam diri semangat yang kuat.. jangan kalo kena 2R.. jangan sedih.. bab tu lumrah DSB.. diploma seni bina..
lieya pun pernah kena.. kite kena lah cari idea.. yang lagi baek..
and mintax tolong dari senior or membe.. and jangan tiru or copy paste.. atau pun amik je idea orang.. sebab kite kena belajar sendiri dan berdikari..
lieya cakap semua nie bukan ape..
tapi.. semua nie terjadi kat membe lieya and lieya jugak..
korang kena ingat satu ary nanti korang akan kerja.. buat kerja sendiri.. and membe korang yang selama nie korang amik idea diorang,.. tiru assignmnt.. tak boleh tolong korang lagi..
korang kena buat tu semua sendiri..
and mase sem satu nie..
buat lah betul-betul..
biler result korang nanti tak ok.. korang yang sedih.. and ingat sem satu baru basic yang korang dapat... nanti mase sem akan datang akn lebih susah..
pati kan no subjek carry.. bab subjek sem akan datang ag banyak and serius payah..
sem satu nie gak korang kena banyak gaul ngan pensyarah..
bab kite dah taraf budak U.. so tak kan ade lecture yang bagi tu.. bagi nie..
kalo ade tu.. itu rezeki korang dapat lecture baek..
ingat ag kenangan manis pahit lieya.. serius lieya pernah kena sound ngan lecture.. pasal presentation..
lieya punye group tak dapat cari info tajuk present.. so, jumpe lecture.. but u know.. what she say..
saya tak boleh tolong.. awak kena cari sendiri.. cari alternatif.. kalo tak dapat.. zero is my mark..
itu lah lumrah archi..
ok lah.. sampai sini je cite DSB..
next time ade mase lebih.. lieya buat ag..
byew..
assalamualaikum..
☻/
/▌
/ \



Jumaat, 4 Oktober 2013

CoReTaN.. DSB^^

assalamualaikum..
korang semua sihat?
lieya sihat je.. serius lieya rindu korang sangat2..
dah lama gler kan lieya tak buat cerita.. semenjak lieya dah sambung belajar..
rase nye dari bulan enam.. sebenarnye kan korang, lieya banyak sangat cite nak citekan kat korang..
sejak dari awal lagi sampai sekarang nie..
korang semua sedia maklumkan yang lieya ambil jurusan apa dalam poli nie..
(kepada mereka yang dah lupe,, or tak tau.. lieya amik jurusan diploma seni bina kat politeknik port dickson)
nak tau keje lieya kat sini ape je.. of course lah asik melukis je.. tak pernah berhenti.. setiap minggu akan dapat assignment baru dan mesti ade presentation yang lieya kena  buat..
ok.. subjek yang lieya paling suka is ENGLISH..
korang mesti tak percaya kan.. sebab dulu lieya anti-english... so.. sekarang pun lieya macam tak percayakan diri lieya yang sekarang..
nak tau korang.. setiap minggu or setiap kelas english mesti ade je presentation kat depan.. first, lieya memang tak suke.. tapi, lame2 biasa,, dalam mase tu gak.. lieya dapat kurang rase gugup lieya dikalayak ramai..
nak tau.. ary rabu lepas.. lieya kena buat group discussion.. hu3.. ade syarat dalam group discussion nie.. first.. tajuk group discussion nie akan dibagi seminggu awal sebelum buat discussion.. and bile dah sampai ary yang kite kena wat discussion tu.. die akan bagi point yang telah ditetapkan untuk dibincang dalam kumpulan.. lieya punye point? tak kena dengan yang ditetapkan.. so, die bagi mase 3 minit untuk huraikan point tajuk yang die dah bagi tu.. nervous? memang lah.. tapi tak macam first lieya present.. itu lagi nervous..
lieya tak dapat nak huraikan point tu.. but, i get banyak markah dalam komunikasi discussion.. huhuhuhu.. suke gler..
dah tu ary rabu tu gak petang kul 5.00 lieya ade test math..
ha3.. boleh dikatekan lieya tak study pape pun.. bler nak msuk dewan peksa.. lieya satu kelas doa ramai2..
dah tu,, bler nak masuk dewan lah baru lieya selak buku.. dah tu masuk dewan... huhuhu.. takut je.. bab lieya nye kelas bergabung ngan 2 lagi kelas.. so dewan tu memang penuh.. 
toyol? itu soalan yang agak sukar untuk diajwab.. nak lieya jawab jujur ke?
next time k.. hahahaha..
alhamdulillah.. lieya dapat jawab..
and ary nie.. JUMAAT,, lieya merempat.. hahaha..
nak tau sebab ape? poli lieya jadi tuan rumah penyampaian anugerah kepada setiap poli yang ade kat malaysia nie.. so.. aras asrama lieya kena kosongkan.. huhuhu.. sedih je.. ary nie tido atas lantai..

korang... lieya rindu mak ayah lieya.. ngan membe2 yang laen.. akak.. abang.. adik.. atuk..
huhuhuhu.. raye aji nanti baru lieya balik.. tapi, tak sure bab maybe ade pensyarah yang nak wat kelas gak.. so.. lieya maybe tak balik mase tu...
start balik dari raye ary tu.. sampai sekarang lieya tak balik..
oklah..
nie je cite yang lieya dapat kongsikan kat korang..
mybe cuti sem nanti lieya start balik tulis cite..
sekarang nie,, lieya ngah bertungkus-lumus siapkan projek DSB..
huhuhu.. betul orang cakap.. kite kena banyakkan bersabar dalam belajar nie..
lagi-lagi kos lieya memang struggel..
doakan lieya ok.. tq..
BYEW>>GUD9..



Rabu, 5 Jun 2013

meMoriEs...➜ KaK EyKa + EjA (lieza)

ASSALA.....MULAIKUM'NA.......
(✿◠‿◠) hi korang... dah lame lieya tak buat citekan.. korang ape khabar? ci...cihat tak?
hahaha.. ga....gagap lak... trauma naek roller kat lego lah nie nye pasal.. Jahat tak lieya..menyalah kan benda yang tidak patut dipersalah kan.. tu lah.. nak sangat naek.. biler dah naek.. bawu tau rase nye... tapi, dalam takut-takut tu gak... boleh lagi lieya naek DUA kali... hahaha..
PENDAHULUAN.. untuk pertama kian kali nye... lieya nak bagi tau korang.. yang lieya cihat WAL'AFIAT.. memang lah korang tak tanye... tapi, tak salah kan kalau nak bagi tau.. nak syok sendiri gak... asik korang je..
korang.... oo.. korang..٩(●̮̮̃•)۶ 
lieya nak minta maaf.. sebab... sebab... terlalu lame telah menyepikan diri ٩(̃-̮̮̃-)۶ ... bukan ape... keje lieya semakin lame.. semakin melambak.. plus-plus penat nye lagi.. serius.. lieya tak larat nak memerah idea wat cite.. berangan nak wat cite nye memang banyak.. tapi, tup...tup... biler dah bukak.. malaz nye melanda lak.. tu yang tak de cite..nie pun lieya merajinkan diri.. hahaha.. BANYAK LAH KO LIEYA.. sejak biler lak lah ko jadi rajin... (ditujukan)-> LIEYA..
nie bawu je lieya keje.. dah sibuk macam ape.. apetah lah lagi nanti mase belajar.. HUH!! lagi lah sibuk..
cakap pasal study nie... lieya nak bagi tau kat korang.. yang.. me.. Lieya.. A.K.A. siti nurliana binti iswadi...
>Tahniah,,, anda berjaya ditawarkan program EHD08 (diploma seni bina) di POLITEKNIK PORT DICKSON<
hahaha... lieya akan pergi PD... sambung belajar.. kat poli je.. maybe, bukan rezeki lieya untuk dapat kat UNIVERSITI... tak pe lah.. lieya pasrah and reda je.. first.. lieya tak nak pergi.. nak tunggu U punye pasal.. but, my sister say...
"kalo ko tunggu rayuan.. maybe ko akan dapat kos yang laen dari ko minat.. bab.. budak rayuan nie selalu nye ditempatkan dekat kekosongan kos.. jadi.. tak sure ko boleh dapat yang ko minat.."
so.. BECAUSE dah dapat kos yang lieya minat... i'm made a decision.. to accept it.. walaupun... kos nie... kena struggle gak.. tido lewat.. not make mistake.. and mostly kena rajin lah.. bab rajin tu lieya payah sikit.. hehehe.. but, lieya akan usahakannye...
dari pada yang korang bace.. jangan marah kalo dah tak banyak cite.. hehehe..
sebenarnye.. lieya takut gak nak pergi.. yela.. dapat kat negeri sembilan.. jauh ngan keluarga.. duduk sendiri.. berdikari.. tak pasal-pasal.. daripada badan lieya yang (_) segini... jadi )_( segini...
huhuhu.. ramping je.. yela .. tak dapat makan masakan mak..
dah ramping nanti payah lah lieya.. teramai peminat lak.. dah lah yang macam gini pun peminat nye ramai.. tak terkira lak tu.. hehehehe.. <TAK YAH NAK RAMAI PEMINAT SANGAT LAH>

ok lah.. cite nye tak dapat nak diperpanjangkan.. bab mase nye sudah terhad.. i need tido..
hahaha.
BYEW korang... GUDNIGHT... sebelum memangkah lieya nye laman nie.. jenguk-jenguk lah gambar bawah nie ye..
nie memori bersama lieza and kak eyka.. sebelum mereka berhenti keje..
gamba lego lieya.. lieya tunjukkan next time OK..














not be misunderstanding with all this pic..
we all memang rapat.. kami dah macam sekeluarga..
but, it not be mean semua hal peribadi dicampurkan sekali.. cume hal kerja je..
oK.. BYEW.. (>‿◠)✌




Rabu, 27 Mac 2013

SpM 2O12 ..✈✈✈✈✈✈

Assalamualaikum.......^^
korang ape ce? cihat?  dah lame tak dengar ce lieya kan? lieya cihat-cohat je.. korang mesti misz gler kat lieya kan? tipu lah kalau tak misz.. lieya nie kan penganggu hidup korang yang terhormat.. terutama nye kat muka buku (FACEBOOK) korang lah kan..
serius lieya cakap.. lieya misz korang giler-giler.. hahahaha.. dah bape lame lieya tak wat story dah lebih sebulan rasenye.. kecian blog lieya.. mesti blog lieya rase dipinggirkan.. keseorangan.. and most bad about that..
lieya harap.. korang semua cihat walafiat..
and sorry lah dah lame tak wat cite.. lieya busy lah.. ngan keje.. ngan suri rumah separuh mase..
and paling banyak busy nye.. mesti lah pasal result spm lieya kan..
huhuhuhu...
busy nak mohon sini.. mohon sane.. and mohon mane-mane..

mesti korang semua nak tahu pasal result lieya kan? lieya malu lah nak tell.. bab result lieya bukan bagus macam mereka yang dapat straigth A+ tu.. hihihihi.. bukan perli tau.. lieya jelous je.. and first foremost lieya nak ucapkan tahniah kepada mereka yang dapat result terbaek spm tahun 2012... and also to my old friend mase sekolah rendah dulu Fildzah Anati.. tahniah dapat straigth A.. TAHNIAH!!!!
bagi mereka yang tak dapat result bagus... or kurang bagus.. and separa bagus.. please do not be sad..
semua yang terjadi mesti ade hikmah nye... so CAYOK!!
This is not eventually end, but just the beginning.. ok? nie baru je permulaan untuk membina mase depan kite..

NGOK macam lieya nie.. (✿◠‿◠) happy-happy je.. kan happy tu bagus.. good for healthy..
hahahaha..
ok serius lieya bagi tahu kat korang ngan sejujurnye.. yang lieya dapt A jgak.. tapi, tak banyak lah.. cikit je..
kadang-kadang lieya terpikir.. mereka yang dapat straight A tu.. mesti otak nye dah macam buku teks.. hihihi.. semua senang je..
hihihi.. astaghfirruwallah halazim.. tak baek nye lieya nie.. mentang-mentang dah dapat result.. mula lah tu buat dosa kecil nya... hahaha...

first kan, mase ary nak amik result nie.. kalau bleh lieya tak nak amik je.. yela kan takut sangat..
but, macam orang kate takdir tak boleh diubah,,, huhuhu.. g amik je lah.. datang memang lambat giler..
mase tu dah ramai gak lah yang amik result.. nak kate last.. tak de lah last sangat.. lieya ingat kalau datang lambat..lieya boleh lah amik ngan aman.. rupe-rupe nye.. geng lieya semua pun baru amik... baru je nak secret-secret kan result.. hehehe... dah lah time tu lieya dah risau nak gi keje... ye la dah lambat katekan.. so, lieya potong je lah barisan.. jahat kan lieya.. kikikiki..
krikk krikk krikk..
lepas tu biler time lieya lak yang kene amik.. hah.. ko amik nie.. takut.. my mom boleh kat belakang jauh nye lak tu.. dah time tu lieya lonely je...
lepas dah duduk tu.. cikgu seri or mama kami (guru kelas) tibe-tibe buat muke terperanjat.. lieya ape lagi dah mengelabah.. mane tak nye lieya dah takut... mane lah tau.. result tu ade yang tak lulus ke.. huhuhu..
last-last.. "YAN...(singkatan bagi yana) P.A. AWAK LULUS"
ARGGHHH!!! cikgu saya takut giler biler cikgu buat muke camtu..
but, after ape yang saya dengar dari mulut cikgu.. serius lieya cakap lieya gembira+sedih..
huhuhu,,, rase nak nangis je..
mane tak nye lieya nak nangis.. matepelajaran yang lieya langsung tak pernah target boleh dapat A..
OH MY GOD,,, i'm really thanks to ALLAH..
and my teacher... friend.. of course my family too..

huhuhu... walaupun tak dapat macam yang lieya ingin kan.. lieya sentiase bersyukur.. because, ade mereka yang lebih teruk...
so.. don't sad-sad OK...

semangat.... SAKAN...
Oklah... sampai.. sini je cite lieya... byew2...
ʕ•ᴥ•ʔ 





Rabu, 13 Februari 2013

PoLiS TaHaN LiEyA

assalamualaikum...^-^
semua ape khabar? dah lame tak dengar cite korang.. and lieya sekali lah kan? huhuhu...
nak tau... lieya dah dapat gaji kedua lieya.. hehehe.. cuke giler..
lieya bukan nak bangga diri tau..
so, jangan salah faham..
nak tau ary nie lieya nak citekan pasal ape? of course lah pasal lieya kan..
hehehe...
lieya nak tell pasal tragedi kena tahan ngan polis...
huhuhu...
memang best gler... lawak pun ade gak..
mane tak nye... polis tu boleh wat roblok kat depan balai polis.. tepat-tepat lepas selekoh trafic light..
lepas belok je.. mesti nampak punye lah..

dan benda tu memang terjadi kat lieya..
ary tu ary rabu.. dalam kul 2 tak silap lieya..
lieya ngan membe nak lepak kat umah yuyul...
tapi, lieya pegi umah eyra dulu.. nak amik die.. sebenarnye, mase lieya nak amik die tu dah lewat..
dah lambat lah katekan.. so ape lagi, merempit lah lieya dengan moto JEX lieya tu..
tapi, still slow je sebenarnye.. hehehe..
tapi sampai je selekoh nak belok kat trafic light tu.. memang lieya laju je lah..
lieya nie kan ratu selekoh..
mane tak nye.. setiap orang yang naek moto ngan lieya je.. sampai je selekoh.. diorang mesti takut..
abis maen laju je kat selekoh tu.. hehehe..
SOWEY LAH YE.. kepada mereka YANG PERNAH TERJEBAK..
so.. dah lepas belok je...
mAK!!!!
terkejut lah.. ade roblok.. dah polis tu tahan lieya.. so benti je lah..

berhenti je..
lieya rase nak mati mase tu.. polis tu ternampak lieya tak ikat tali topi keledar...
ARGGGHHH!!!!
nak je jerit.. jangan cakap lah.. takut giler..
mase tu dalam otak lieya dah pikir..
nanti aku kena saman.. dah tu kena bayar saman.. lesen kena gantung.. naek mahkamah macam membe aku..
UUuuuuUUU...
tak sanggup.. tak nak.. lieya tak nak kena saman..
so, pak cik polis tu panggil lah membe die yang pegang buku saman..
die cakap.. "wui!! <<<----(tak pasti die panggil wui ke name..lupelah) budak nie tak ikat tali topi keledar"
kecut sudah perut lieya...
die dah pegang buku saman tu..
abis lah...
so, abang polis yang pegang buku saman tu datang lah kat lieya...
lieya apelagi.. jangan cakap lah.. buat muke bersalah.. takut.. minta maaf..
tu je lah.. yang lieya dapat buat...
dah tu lepas je die cakap itu ini kat lieya..
die mintak lesen, lotex moto, and i/c...
nie lagi satu hal...

hal yang sangat memalukan lieya..
mane tak nye... tak tau lah nape punye payah i/c tu nak kuar dari dompet lieya...
dah sampai abang polis tu tegur..
"tersangkut kat zip tu"
ARGHH!! malu nye... tak tau nak kate ape..
dah bagi tu.. die cek semuanye..
and the last ending nye..
ALHAMDULILLAH..
abang polis tu tak saman lieya.. die bagi nasihat kat lieya.. and tell to me.. don't do it's again..
lieya jawab dalam hati...
OK BOS.. cuke giler..
dan semesti nye lieya berterima kasih sangat kat abang tu..
THANKS SO MUCH..
dah tu lieya citekan kat samue membe lieya.. diorang ketawakan lieya..
huhuhu.. cedih je.. but, still happy..

ok lah cite sampai cini je.. byew2..
gud night..  nak sambung bace novel yang lieya baru beli..
hehehe..
syok....




Rabu, 23 Januari 2013

My DaY ._.



ASSALAMUALAIKUM.. ^^
korang semua ape khabar? sihat semua nye?
lieya<--- alhamdulillah.. cihat-cihat sejahtera,,, wal afiat..
huhuhuhu...
sebenarnye... lieya ngah bosan tahap yang maksimum nie... hahahaha..
tak tau nak wat pe.. so, sekarang nie lieya ngah on9 and dengar lagu.. tepat pade kul 10.30.. and pada ary rabu (my off day), 23.10.2013...
tad petang .. lieya gi bando... ngan membe lieya, hunny..
naek moto EGO die.. nak naek moto lieya.. tak sure lah dapat ke tak sampai BPmall tu..
so, lieya bawak lah moto EGO tu.. actually, lieya pelik nape moto tu dinama kan EGO..
ego sangat ke moto tu.. hehehe.. whatever lah...
yang pasti nye.. moto tu tak de gune gear.. so, kaki lieya nie degil.. asik gaya nak tekan gear je..
huhuhuu.. almaklumlah.. bawak moto huruf plat JEX..
memang moto lame lah... but, lieya still sayang kat die.. hahahah.. moto pun lieya sayang..
nie kalo pakwe lieya tau.. mesti jeles... (itu pun kalo ade pakwe.. kenyataan nye... i'm still single)
/
/▌
/ \ 

mase gi bando tadi.. lieya tak de amik gambo..
so no picture lah kat cite kali nie.. heheheh..
tak pe kan?
sampai je kat BPmall tu. lieya ngan hunny trus naek atas.. ngok senarai cite yang disiarkan kat panggung..
first, kitorang berdua,, ingat nak amik yang dalam kul 3.. tapi, ade satu cite je...
dah tu ngok macam tak best je.. 
so, lieya pujuk hunny ngok cite yang kul 4..
last2 die setuju..
bab cite tu. start kul 4.15 hingga kul 5.53..
lieya punye eksited...
lepas dah beli tiket tu.. lieya ngan hunny gi lah.. POPULAR.. nak cari novel..
lieya ingat nak beli gak..
tapi, biler dah sampai.. lieya macam kena tarikan magnet... 
"JANGAN BELI.. MEMBAZIR..."
hahahaha... lebih kurang lah tarikan yang seperti itu.. hehehe..
ade-ade lah lieya ni kan...

dah tu.. lieya gi makan KFC..
dah lame tak makan.. bab tu, rase nak makan..
beli satu set je..
SNAKE PLATE.. ngan dua air pepsi..
kongsi je ngan hunny.. ape orang selalu kate..
SHARING IS CARING..
hahaha...
cakap pasal 'caring' nie.. lieya teringat kan seseorang..
somebody yang lieya dah agak tertarik sikit kat die.. disebabkan sifat caring die..
orang nye tak de lah ensem..
tapi, dimate lieya die seorang yang agak kiut...
huhuhu.. misz him..

UUUpPs!!
dah terlajak kat ne lah cite nie..
lepas makan kfc..
kitorang naek atas balek.. tunggu jam kul 4.10..
lieya kat atas.. rase tak sabo nak ngok cite..
sampai asik ajak hunny.. jom lah gi sane.. nak ngok dah start belum..
hunny just cakap.. belum lagi lah..
huhuhu..
so tunggu je lah.. 
lepas ngok jam dah kul 4.10..
cepat...cepat.. lieya gi sane..
sampai je.. kat citu.. lieya tunjuk kan tiket.. orang tu cakap.. belum lagi..
cedih je..
ngok jam die lak.. lagi lima minit bawu bole masuk..
geram je.

kat dalam panggung jangan cakap lah.. asik terjerit-jerit lieya..
huhuhu..
cite hantu lah katekan..
walaupun tak lah seram sangat..
tapi, asik wat orang terkejut je..
heheheh.. bab tu asik jerit..
lepas je abis ngok wayang..
kitorang gerak balek..

sebelum tu.. gi beli buah tangan..
lieya belikan pappa roti untuk my father.. and sister..
bab diorang je yang kat umah..
tapi, balek je.. abang, adik, akak and ayah lieya... semua ade..
kecuali mak lieya.. die keje..
dah roti satu kongsi 2 orang.. hahaha..
sweet..
mase lieya drive balik tu.. nak tau lieya ngan hunny wat ape..
kitorang follow sorang akak nie..
tak tau jalan dalam lah katekan..
so, follow je laaaa..
last.. last..
ilang jejak..
hah!! ko kaush!!! hehehe.. tapi, sampai rumah akhirnye..
alhamdulillah..
selamat..

(>‿◠)

OK LAH..
cite campai cini je...
byew2..esok lieya keje..balik shif..
so kena tido awal...
GUD9...

Rabu, 9 Januari 2013

My JoB nOW (>‿◠)✌

aSSaLaMuaLaiV^_^VKuM..
korang semua ape khabar?
cihat semua nye? bagus lah kalau semua nye cihat...
lieya alhamdulillah... cihat-cihat je..
dah lame kan lieya tak buat cite.. dah nak dekat sebulan rase nye kan.. dan sekarang dah masuk 2013..
huhuhu.. nak wat cam ne sekarang nie lieya busy lak ngan keje, bukan study.. hahahaha..
korang semua mesti misz lieya kan... [perasan je lieya nie kan?]

ari nie lieya dapat buat cite bab ari nie off day [cuti] lieya.. so, lieya on9 puas-puas, buat cite, AND ngok cite kat maaduu.. huhuhuhu..
BUT, its still boring...

nak tau tak mase first time lieya masuk keje.. jangan cakap lah.. nervous giler-giler..
kat otak nie dah pikir.. aku nak wat pe lah nanti mase keje.. huhuhuhu.. tak tau pape..
lepas je dah masuk keje.. ade sesi pengenalan.. lieya dapat kenal ngan kak ika, kak dibah, kak lily, kak azi, kak wan [manager lieya], amin, and nafis...
dah tu.. mase sesi pengenalan tu.. lieya tak faham ape kah maksud perkataan "DEPARTMENT" yang diorang cakap tu..
lepas kak wan bagi je department lieya bawu lah lieya tahu,,, rupenye department tu bahagian-bahagian yang ditugaskan kepada kite untuk jage..
lieya dapat department stationary AND beg sekolah budax.. semua nye yang bahagian sekolah lah katekan..
huhuhu..
banyak benda yang lieya tak tau.. macam duty lah.. time rest lah..
but, kak lily dah tell everything... so, semua lieya dah tau...
SYG KAK LILY.. TQ!!

itu untuk ary pertama..
untuk ary kedua lak.. lieya berkenalan ngan kak fuza and zul.. kak fuza so funny..
best ngan die.. asik ketawa je.. ngan zul.. jangan cakap lah.. asik gado je.. bleh dikatekan kitorang tak sekepala.. hahaha..

ada satu ary tu lieya tersermpak ngan membe lieya kat cool blog..
alah cool blog kat sebelah sakan tu.. bukan kat pasaraya sebelah kubur tu..
diorang mase tu nak beli cool blog..
lieya tanye lah kat diorang.. yang diorang dari mane? diorang cakap lah yang diorang dari cari keje.. lieya tanye agi dah dapat keje ke?
diorang cakap dah dapat.. so, lieya ask again start bile? nak tau diorang jawab ape?
start ary nie gak.. hahaha.. memang best..
terbaek lah ANIQ & BAZLI..

dalam2 ade gembira nie mesti ade sedih kan..
biase lah,, perasaan terasa sakit aty ke.. or something else.. pasti ade mase bekerja..
tipu lah kalo lieya taak de rase pape.. itu name nye tak de perasaan..
ha3..
part sedih nye banyak.. mase akhir bulan 12 tahun 2012 tu..
kak fuza, kak lily ngan zul dah benti keje...
lieya dah tak de tempat nak luah kan perasaan and ketawa2..
hu3.. cedih nye..

dalam diorang benti keje tu.. dua malam berturut-turut lieya maen tepung.. lepas keje..
dah balik bawak moto.. warna putih..
but, yang paling menusuk kalbu nie.. mase kak fuza benti lah.. cedih giler.. bab lieya agak rapat gak ngan die..
ade je benda nak diketawakan dalam satu ary tu.. he3.. ingat kenangan tu..
hu3...
ok lah.. cite lieya sampai sini je..
last cite lieya show kan gamba2 last day ngan kak fuza..
BYEW...