PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Khamis, 15 November 2012

-_- aQ bErAsA iNsAf

assalamualaikum semua..
korang sihat? lieya sihat-sihat je.. alhamdulillah..
sebenarnye.. lieya bersyukur sangat kerana dapat hidup di dunia ini dengan keluarga yang sangat menyayangi lieya.. lieya mengaku, memang pernah terjenak dalam hati lieya, kalau my mum and dad lieya marah lieya.. lieya rase yang both of them does not loving me anymore...
but, it's does not correct..
macam orang selalu kate.. marah dan benci itu sebenarnye tanda sayang.. he3..
sebenarnye.. tujuan lieya buat cite nie nak bagi tau korang..
supaya..
korang sembahyanglah sebelum korang di sembahyangkan..
bukan bermaksud lieya nak mengutuk bagi mereka yang tidak melakukan kewajipan itu..
tapi, sebagai saudara umat, lieya harus memperingati mereka yang lalai dalam kehidupan..
memang tak semua umat manusia di dunia ini sempurna..
jadi, untuk menjadikan kite sempurna di mata Yang-Esa.. lakukan lah segala kewajipan nye.. dan juga yang fardu ain dan kifayahnye..
 hehehe.. berceramah lak..

10.11.2012
tarikh ini merupakan tarikh di mana telah membuatkan lieya berasa insaf.. dan telah lieya jadikan sebagai pengajaran...
mungkin lieya tak de kena mengena dengan tragedi ini... tapi, bile lieya tengok video insiden ini...
lieya berasa sangat insaf...
lieya tak tau nak kate ape lagi..
tu yang buatkan lieya tiba-tiba nak cite pasal ni.. he3..
jadi lieya harap, korang akan berubah.. dan akan insaf dalam kehidupan ini..
beristighfar lah apebila melakukan dosa..
bersyukur lah apabila merasa nikmat..
bertaubat lah apabila melakukan maksiat..
untuk pengetahuan korang.. lieya pun mempunyai kekurangan nye...
sebab tu, lieya nak berubah.. 

OK lah.. tu je cite lieya malam nie..
sebenarnye.. lieya ade banyak cite..
tapi, ary nie tak leh nak wat cite tu semua.. 
BYE2..
^_^


Tiada ulasan:

Catat Ulasan