PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Jumaat, 30 November 2012

^_^ HaNg OUT!!!

Assala^_^mualaikum korang.....
korang pe ce? cihat? he3.. <- [pehal aq nie.. macam pelik je ayat nie.. he3..]
lieya cihat je... alhamdulillah...
nak tau tak.. mase ary khamis.. 29.11.2012
lieya kuar jalan-jalan ngan membe..
gi BP mall.. KAT batu pahat.. korang tau tak batu pahat lak kat ne? kat JOHOR..
tak kan johor pun tak tau kan.. huhuhu..
kalau tak tau johor tu kat ne...
gi pindah planet PLUTO lah.. hehehe..

mase gi BP mall tu.. lieya ngok wayang.. cite LIFE OF PI..
best gler..
but, lieya tak suke ending nye..
lieya tak cuke harimau tu (RICHARD PARKER) tinggal kan piscine...
kesian piscine.. die cedih giler..
korang dah ngok cite nye?
ngok lah.. best..
yang lawak nye.. owang yang duk sebelah membe lieya tu boleh tido..
padahal lieya ngan membe lieya.. bukan setakat ketawa.. but, jerit-jerit pun ade tau...
pelik.. pelik.. but, true...

dah tu lieya makan NASI GORENG CINA,, nak rase.. tak pernah makan.. boleh lah.. cedap gak..
^_^

ok lah ending cite nie..
lieya letak gambar je ye.. byew2..
>_<




rase nak jatuh je.. nie bukan eskeletor yang tangga. so, sush cikit..


















Eh ceH.. Eh ceH.. sweet nye diorang.. ha3.. YUYUL & DZUL

jadi fotografer sekejap.. 

yang nie lieya yang amik... 

gambar nie.. lieya yang amik.. so scary.. bb macam nak jatuh tergolek.. badan tak seimbang..

lieya yang amik gambar nie.. bab tu tak de lieya..

lepaz nie entah tak tau bile ag dapat kuar macam nie.. hu3.. cedih nye..

Rabu, 28 November 2012

O_o My DaY {IV}

ASSALAMUALAIKUM.. CEMUA...

korang semua cihat? lieya.. alhamdulillah cihat wal A-fiat...
lieya harap korang semua cihat-cihat sejahtera..
story for today.. lieya nak citekan pasal minggu last lieya sekolah..
last day lieya pakai baju sekolah.. kasut sekolah.. AND lepas nie dah tak wat keje sekolah [ walaupun yg sebenarnye lieya nie memang jarang wat keje sekolah..]
he3,,,

nak tau 26.11.2012
lieya peksa KIMIA.. nak kate feveret subject.. boleh lah...
he3..
kertas 1 dan 2 lieya macam boleh skor.. boleh jawab..
BUT, for paper three.. OMG!!
lieya fail.. salah bagi eksperimen.. nak je mase tu lieya nangis.. but, i must be strong..can not sad sad..
YANG-ESA maha adil... die akan membantu umat nye.. ^_^

yang ari selasa lak.., 25.11.2012
lieya peksa biology.. paper 1,2 and 3.. lieya boleh skor...
walaupun kenyataan nye ade yang susah gak.. but, lieya still luv sangat kat mama lina {my biology's teacher}
die banyak berkorban untuk kami.. sampai sakit pun.. still ajar kami..
LIEYA mcm nk KISZ, HUG, AND SAY THANKS SO MUCH TO HER..

and the last day.. is today,, 28.11.2012..
lieya DAH MERDEKA SPM..
last paper,.. PRINSIP PERAKAUNAN..
huh!! jangan cakap lah... susah giler..
but, lieya still akan berdoa untuk dapat kan yang terbaek.. AMIN>>

AND my target is 10A+
walaupun mustahil..tapi, yang mustahil tu.. mungkin akan terjadi juga..
i hope like that..
<3 <3 <3


ok lah.. tu je story untuk ari nie..
hu3.. byew2,,, cemua..
lieya misz korang..
^_^





Jumaat, 23 November 2012

HΣLLϴ buface MY luv

�------< ılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılı >------�

assalamualai^_^kum semua...

me adelah bupel.. ini gambar yang disengaja kan..  comey kan  kalau lieya lipat tudung macam tu... he3.. >_< gambar ini telah diambil oleh BUFACE fotografer kami...
lll
ll
l
V

ini dia BUFACE fotografer kami... he3..die comey.. kecik.. and tinggi dari bupel je..
nak tau tak mase bile lieya amik gambar nie??
ari: khamis.. tarikh: 22.11.2012
mase kitorang baru sahaja tamat kelas biologi..
huhuhuhu..
nak tau tak.. ape yang lieya ngan BUFACE buat mase kelas?
jengjengjeng
kami berdua maen 
BINGO..
...XOXO
&
<WORD>

kami minta maaf cikgu.. disebabkan kami bosan DAN ngantuk..
kami telah bercadang memain permainan yang PELIK KUT
hahaha..
but, today nye kelas kami tak maen agi..
kami concentrate..
AND fokus..
so, don't worry OK?
{kalau lah lieya boleh cakap cam nie}

ok lah.. nie je cite nye..
CIKIT+maybe TAK BEST+TAK DE IDEA..
huhuhu.. 
byew2..
thanks for BUFACE...
luv U, hug U, kis U
huhuhu..

(>‿◠)✌




Khamis, 22 November 2012

O_o My DaY {III}


assalamualaikum..semua..
hehehe..
korang semua cihat? LIEYA alhamdulillah.. cihat...
ari nie lieya nak cite kan..
pasal my exam day,,
HAHAHAHA..
so mengeri kan... lieya boleh jadi owang giler lame-lame..
mase ari isnin {19.11.2012}
lieya kan peksa pendidikan islam.. UuUuUu.. 
memang lah cenang.. tapi, bab yang lieya penting kan tak kuar.. so padai-pandai jawab..
itu satu hal..
yang satu hal nye ag..
second day.. selasa.. {20.11.2012}
HUI!! lagi lah..
peksa ADDITIONAL MATHEMATICS...
lagi giler-giler..
nak kate tak boleh jawab.. NO
nak kate boleh jawab.. NO gak..
so, no komen lah pasal paper tu..
yang third day nye lak.. <<<FIZIK>>>
kertas 1 HANCUR..
lieya pening..
susah.. lieya sempat tido 2 and 3 minit ag...
dah jawab mamai..
UuUuUu..
tak tau nak kate ape..

BUT
yang pasti nye sekarang nie.. macam owang selalu kate..
DAH JANGAN NAK INGAT KAN BENDA YANG DAH LEPAS.. YANG DAH LEPAS.. BIARKAN LEPAS..
KITE JUST KENA BERTAWAKAL.. DAN BANYAK KAN BERDOA..
korang doa kan untuk lieya K..
thanks a lot. bag mereka yang doakan lieya.. I LOVE U..
hehehe..
SAYANG korang..

OK lah.. tu je cite lieya malam nie..
byew2 u ALL..
THANKS  read my story..
never forget follow2 me OK..
GOOD NIGHT




Sabtu, 17 November 2012

O_O SoWeY x De IdeA

-_-
assalamualaikum semua..
korang mesti pelik kn.. mane tak nye.
lagu yang jadi lagu latar kat blog lieya nie pelik sikit..
tapi, yang pasti lieya cuke lagu nie..
korang mesti cuke gak.. hehehe..
tapi, citarasa setiap orang laen kan? haih!!
ARHH! itu lieya tak kisah..
nie blog lieya.. so, lieya nye cuke lah nak letak lagu ape.. huhuhu.. [emo lak lieya nie.. =_=]
sowey2...
korang cihat?
<lieya> alhamdulillah.. cihat..
sekarang nie.. lieya ngah study pendidikan islam... sambil layan FB and BLOG..
hehehe..

korang ngah wat pe?
mestilah ngah bace cite lieya nie kan? 
apelah lieya nie..
ok lah..

tu je benda yang lieya nak bagi tau...
sowey lah..
malam nie nye cite tak best GILER2... kan?kan?
lieya tau..
lieya tak tau nak citekan ape.. walaupun sebenarnye.. banyak cite..
nie bab otak lieya ngah tak ade idea..
sowey sangat ye...
byew2..
gud9..
^_^

x de idea... swey...O.O

Khamis, 15 November 2012

GeLaRaN The GENG

assalamualaikum...
korang semua cihat? lieya harap korang cemua cihat-cihat..
hehehehe.. 
lieya cihat-cihat je.. alhamdulillah..
korang ingat tak cite pasal sorang budx yang lieya cakap, yang lieya minat giler kat blog die tu..
alah.. cite pasal die clash ngan pakwe die..
ingat tak?
kalau korang ingat.. bagus lah..
hehehe..
lieya nak bagi tau kat korang a good news.. pasal relationship diorang berdua.. diorang dah kembali semula!! baguslah kan..
lieya turut gembira sekali.. ^_^
harap-harap.. hubungan diorang till jannah..

OK lah.. itu cite yang first...
yang secondly.. lieya nak kenalkan geng-geng lieya...
ANTARANYE
l
l
l
v

<Me> BuPeL

<HuNNy> BuMaN

<WhY> BuMoN & <YuYuL> BuFaCe

<MiErA> BuGa with adik die..

<K-ChAh> BuJi

<ErRa> BuCiK

hehehe.. itu lah..
lieya and the geng..
^_^
comey tak kami semua...
hahahah.. 
>_<
setiap name yang kat citu..
kami ade gelaran tersendiri..
macam yang korang tau.. lieya adelah.. BUPEL

OK lah.. itu je.. cite nye..
sampai sini je..
byew2..



-_- aQ bErAsA iNsAf

assalamualaikum semua..
korang sihat? lieya sihat-sihat je.. alhamdulillah..
sebenarnye.. lieya bersyukur sangat kerana dapat hidup di dunia ini dengan keluarga yang sangat menyayangi lieya.. lieya mengaku, memang pernah terjenak dalam hati lieya, kalau my mum and dad lieya marah lieya.. lieya rase yang both of them does not loving me anymore...
but, it's does not correct..
macam orang selalu kate.. marah dan benci itu sebenarnye tanda sayang.. he3..
sebenarnye.. tujuan lieya buat cite nie nak bagi tau korang..
supaya..
korang sembahyanglah sebelum korang di sembahyangkan..
bukan bermaksud lieya nak mengutuk bagi mereka yang tidak melakukan kewajipan itu..
tapi, sebagai saudara umat, lieya harus memperingati mereka yang lalai dalam kehidupan..
memang tak semua umat manusia di dunia ini sempurna..
jadi, untuk menjadikan kite sempurna di mata Yang-Esa.. lakukan lah segala kewajipan nye.. dan juga yang fardu ain dan kifayahnye..
 hehehe.. berceramah lak..

10.11.2012
tarikh ini merupakan tarikh di mana telah membuatkan lieya berasa insaf.. dan telah lieya jadikan sebagai pengajaran...
mungkin lieya tak de kena mengena dengan tragedi ini... tapi, bile lieya tengok video insiden ini...
lieya berasa sangat insaf...
lieya tak tau nak kate ape lagi..
tu yang buatkan lieya tiba-tiba nak cite pasal ni.. he3..
jadi lieya harap, korang akan berubah.. dan akan insaf dalam kehidupan ini..
beristighfar lah apebila melakukan dosa..
bersyukur lah apabila merasa nikmat..
bertaubat lah apabila melakukan maksiat..
untuk pengetahuan korang.. lieya pun mempunyai kekurangan nye...
sebab tu, lieya nak berubah.. 

OK lah.. tu je cite lieya malam nie..
sebenarnye.. lieya ade banyak cite..
tapi, ary nie tak leh nak wat cite tu semua.. 
BYE2..
^_^


Jumaat, 9 November 2012

O.o My FrIdAy DaY

misz him so much.. but, what i can do.. it over..
O.o

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...
korang ape khabar? cihat semua nye? dah mam? mam pe? dah mandi? kalau belum mandi... gi mandi dulu.. bawu acin nanti.. huhuhu..
[hehehe... banyak nye songeh lieya nie kan?]
[lieya cihat walafiat.. alhamdulillah...]
ari nie ari jumaat.. no exam.. so, happy-happy jap..
sebenar nye lieya nak tanye korang... 
ahad nie.. umah nenek lieya ade kenduri cikit.. dah tu my bestfriend lieya [HANI] lak ade kenduri kahwin...
tak tau nak gi yang mane satu..
can u all help me?
just give me a cadangan yang TERBAEK je..
hehehe..
kalau dah ade cadangan.. just chat with me at MY WORLD ok?
huhuhu.. ^_^

today gak, my sister [SITI SALWA] alek..
huhuhuhu..
rindu mah...
>_<
die makin kurus..
dah kalah lieya..
hehehe...
mane nye tak kurus kalau lari 6 kilometer tanpa berhenti...
bab tu boleh kurus...
kalau lieya? hmmmm... no komen... hahahah.. ~_~
but, I never give up to make my body slim.. hahaha...cayok lieya!!

19.11.2012
nanti... adik lieya amik result UPSR
tak cabar nye..
lieya yang tak cabar-cabar ngok result die... but, adik lieya wat tak tau je.. rileks je,,, huhuhu,,
biase lah..
dia lelaki kan....
selalunye, budak laki nie, jenis yang selamba..
huhuhuhu.. mcm abang lieya gak..

K lah.. tu je cite lieya malam nie..
nak wat benda laen lak.. hahaha..
O.o 
byew..byew..
gud9 [gud nite]
^_^


Rabu, 7 November 2012

O_o My DaY {II}


assalamualaikum korang...
huhuhuhu... ARI nie lieya awal cikit wat cite.. selalu nye lewat-lewat malam bawu lah lieya nak wat cite...
entah tak tau nape lak ary nie terajin sangat.. hak3...
maybe happy sangat kut.. bab bawu je lepas abis peksa paper yg lieya minat...
hu3.. ^_^
nak tau paper ape? nanti lieya bagi tau..
huhuhu.. sowey lah cite "O_o My DaY" yang first tu patut nye panjang... so, tak ciap agi..
tadi malam mase ngah syok-syok wat cite.. my sister call lak...
ape agi.. lame lah kitorang talking-talking...
banyak sangat cite yang kitorang nak citekan...
nasib baek topup die gune bil.. he3.. jadi lieya selamat lah..
kikiki...

OoOopppsss... sowey-sowey.. lieya lupe lak nak tanye korang cihat?
huhuhu...
lieya cihat... alhamdulillah..
tu lah acik nak cite-cite je.. kan terus lupe plot permulaan nye..
hak3..

sambung cite tadi...
semalam lieya citekan pasal peksa ari isnin ngan rabu..
so, today lieya nak citekan pasal ari selasa ngan khamis[ today lah kan?] lak... hehehehe...
>_<
nak tau... ari selasa kan lieya peksa bahasa inggeris...
so, macam-macam kerenah lah my rakan sepejuang...
but, for me.. entah lah.. tak tau.. takut ke, gemuruh ke.. and.. ...........[dot2]
tapi, lieya bersyukur sangat.. bab ade gak idea yang menjelma dalam kepala lieya nie...
huhuhu...
AND boleh dikatekan kebanyakan yang ditarget.. tak de yang kuar lak...
ape agi, semua macam lipas kudung... tak senang duduk lak dibuat nye..
hahaha.. but, nasib baek lieya ngan membe lieya ade celak-celak yang  laen...
so, tak worry cangat lah...

HMMM... AND today... lieya peksa MATEMATIK!!!!!
hahahaha..
cuke nye!!!!!
mase peksa kertas satu,,, hui!! boleh jawab tu memang lah...
but, time tak cukup lak...
huhuhu... tak leh nak wat pape dah..
but, for paper two.. lieya terlebih mase lah lak..
boleh sempat tido-tido agi..
hahaha.. =_=
ZzZzZz
hehehe,,,


Ok lah tu je,,, cite lieya untuk ari nie...
byew-byew... see u next time..
[study hard for spm, BUT still layan fb N blog I]
~_~

O_o My DaY


^_^ 
assalamualaikum korang..
sorry lah ye.. bab lieya dah late 2 ary wat cite...
wifi lieya wat hal.. die majuk kut... hehehe...
but, today lieya boleh wat cite...
macam yang lieya dah sedia maklum... lieya dah start peksa dari ary isnin agi...
nie dah ary ke-tiga..
ari nie lieya peksa sejarah..
HUI!!
jangan tanye pape lah.. memang aras tinggi punye..
membe-membe lieya pun sampai garuk kepala mase nak jawab...
diorang garuk kepala.. lieya garuk ketiak.. hahaha.. [kidding K]

mase peksa bahasa melayu lak.. [ISNIN]
lieya yang terkebil-kebil nak wat... hahaha... mane nye tak.. tibe-tibe kepala jem... tak de idea nak wat ayat cantik punye...
huhuhuhu.. tapi, alhamdulillah... semua nye lieya dapat jawab...
^_^

study hard... but, still layan FB and blog.. hehehe.. ^_^

Sabtu, 3 November 2012

❣PeNeNtU.. HiDuPkU❣

⍲‿⍲

aSSalamualaikum.. semua...
macam biase lieya selalu tanye.. korang ape khabar? cihat?
[alhamduliLLah.. lieya cihat je..]
korang mesti dah tau kan..
luse adelah ary yang akan menentukan ala tuju lieya lepas sekolah nie..
mungkin lieya akan bekerja..
or
maybe lieya akan sambung belajar..
atau..
ade orang masuk meminang.. dan terus kawin.. [a.k.a. jadi suri rumah sepenuh mase lah kan?]
hehehe..
tapi, insyaallah.. benda tu akan terjadi lepas lieya dah tamat sekolah.. and lieya dah bekerja..
[suri rumah sepenuh mase tu bukan K..]

korang semua mesti pernah merasa kan nye kan?
macam biase selalu nye.. ari yang first peksa adelah matepelajaran.. BAHASA MELAYU..
so, lieya maybe akan wat cite pada setiap ari lieya peksa...
MAYBE tau..
kalau ade time lah.. if does not time.. i'm sorry,, no story K?
esok pagi lieya nak gi melawat kubur arwah atuk lieya... hmm.. dh dekat 2 or 3 bulan arwah atuk lieya dah kembali ke ilahi..
lieya harap... roh arwah atuk.. bersame-same dikalangan ornag-orang yang beriman..
AMIN...

korang.. korang nak tau tak.. yang lieya sekarang nie.. betul-betul takut..
but, my friend say... no scared-scared K?
bab kalau takut sangat.. nanti semua benda yang kite ingat jadi tak ingat.. 
huhuhu..
lieya tak nak macam tu...
lieya sering berdoa agar... yang-Esa sentiasa berikan ketenangan aty kepada lieya.. dan selalu ingat semua ape yang cikgu lieya ajar...
AMIN,,,
bagi mereka yang ambik peksa macam lieya,,, jangan takut-takut tau...
mesti ingat.. yang-Esa sentiasa bersame kite..
berselawat lah ketika terlupe ape-ape..
beristighfarlah.. jike, terasa berdosa...

Ok lah.. ini je cite ary nie yang lieya dapat kongsi kan bersame korang...
BYEW
doakan lieya Ok?
Gud9
٩(●̮̮̃•)۶