PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Isnin, 29 Oktober 2012

❣ SeBaLiK bLoG ❣

◠‿◠
assalamualaikum korang,,,
korang semua ape khabar? cihat?
<lieya> alhamdulillah.. lieya cihat-cihat je...[konon nye]
sebenarnyekan.. lieya tak tau nak citekan pasal ape ary nie,,,
bab otak lieya ngah jem nie... hahahaha..
(>‿♥)
semalam lieya ade lah lawat... satu blog nie...
lieya minat giler-giler kat blog budx nie..
nak tau sebab ape?
bab nye.. blog die cantik.. budx tu pun comey... nice blog.. and so many lah... hehehe..
tapi, yang paling lieya suke adelah bace cerita kat blog die...
semua cite yang die buat.. semua best-best..
sampai lieya nie dah tertaksup sangat.. hahaha..

But, yesterday.. lieya bace cite cedih kat blog die..
(╥﹏╥)
die dah clash ngan pakwe die..
lieya harap die tabah... and jangan sedih sangat.. [sape lah yang tak sedih kalau dah clash kan?]
apelah lieya nie...
kalau ade jodoh.. korang mesti akan bersame kembali..

harap korang berdua berbaek semula...
and korang semua nak tau.. budx nie cakap... die akan tunggu si man tu kembali kat die.. bab she love him very much..

menantilah dengan penuh kesabaran..
dan lieya harap.. penantian yang die lakukan itu..tidak akan berakhir dengan kekecewaan..

K lah tu je cite nye... hehehe.. not longer..
[sebenarnye kan, lieya tak cihat.. tadi pagi lieya kena cirit-birit] 
bile tanye kat my mum and my brother..
diorang cakap yang diorang tak kena pun..
huhuhu..
nasib lieya lah kan...
korang doakan lieya cepat sembuh tau..
cakit nye perut nie...
ಥ_ಥ

BYEW..
(>‿◠)✌


Khamis, 25 Oktober 2012

(。◕‿◕。) EXAM!!!! (✿◠‿◠)

assalamualaikum semua...
korang ape khabar? cihat semua nye?
kalau lieya.. alhamdulillah.. lieya cihat-cihat je...
he3.. mane boleh tak cihat.. lieya kan mesti menjaga kesihatan.. bab peperiksaan SPM dah dekat.. tinggal seminggu je..
(╥﹏╥)
hu!!! takut nye... korang mesti nak tau ape perasaan lieya sekarang nie kan...
takut semestinye ade... nervous... hui!! itu lagi ade..
tapi, lieya tak cabar nak abis kan nye.. tapi, diri ini takut untuk menghadapinye..
he3.. skema lak..
lieya punye permintaan.. harap korang doa kan lieya dipermudahkan menjawab kertas periksa nanti ye... 
AMIN....
乂⍲‿⍲乂

lieya nak ucapkan dekat korang gak... <<SELAMAT HARI RAYE AIDILADHA>>.
bagi umat islam yang menyambut nye..
harap-harap hari itu akan berjalan dengan lancar...
٩(●̮̮̃•)۶







Isnin, 15 Oktober 2012

ಥ_ಥTeRhArU♪♫

٩(●̮̮̃•)۶
assalamualaikum cemua...
ce teka, kek tu cape yang punye...
Lieya punye... he3..
nampak cedap tak?
first yang Lieya makan kt kek tu, anggur nye...
he3..
cedap...
lieya dapat mase petang tadi..


٩(•̮̮̃-̃)۶
mesti korang pelik, nape tajuk nye "terharu sangat"..
sebab nye, kawan lieya canggup belikan kek untuk lieya...
bukan nye murah kek tu...
lieya ingat diorang belikan yang sepotong je...
bab nak jimatkan duet..
rupe-rupenye tak..
diorang beli yang circle terus.. huih!!
memang tak abis.. lah..

dah lah memang kena time lieya ngah diet lak tu...
cobaan-cobaan..
he3..

٩(×̯×)۶
nak tau diorang kena kan lieya macam mane petang tadi...
diorang ajak gi jalan kat kawasan medan..
lieya percaya lah... ingat betul-betul gi.. [sampai cek minyak moto mase tu]
rupe-rupe nye tak..
apelah... 
tut-tut.. suprise.. ade kek.. hahahaha..
gembira giler... 

yang bawah nie lak gambar yang laen mase kitorang amik tadi petang..
tak de keje sangat..

saje-saje je nie.. bocan tunggu membe ngah dating...

comey tak? hehehe.. JAWAPAN : tak pun

kebanyakkan nye gambar lieya..

comey tak muke kami yang dah comot tu.. lieya yang mulekan dulu..

so delicous.. umm. yummy2..

ok lah.. tu je cite lieya... pasal celebrate befday lieya..
byew..
>_<



Sabtu, 13 Oktober 2012

(✿◠‿◠) BeRmAtLaMaT...

。◕‿◕。
assalamualaikum semua..
dah lame lieya x wat citekan..
hehehe..
mane nye tak.. cibuk ngan homework yang berlambak..
hehehe..
ckgu2 lieya tak pernah putus2 bag keje sekolah.. bb tu lah lieya da jarang wat cite..
korang semua cihat?
lieya cihat je.. 

➜(✿◠‿◠) BeRmAtLaMaT...

rase nye korang dah ngok tajuk tu kan..
nak tau ape matlamat lieya sekarang nie?
YANG FIRST : macam mereka yang amik spm, mest lah nak dapatkan yang terbaek kan... kalau lieya, lieya nak dapat 10A+
tapi, matlamat lieya bukan tu je...
YANG KEDUA : lieya bermatlamat ingin mengurangkan berat badan.. sekarang nie lieya ngah mengamalkan diet.. tanpa makan nasi... tapi, akak lieya marah kalau lieya tak makan nasi.. huhuhu...

k lah.. tu je cite yang lieya nak sampaikan..
byew...
✿ღ¸.•´¯)“


Jumaat, 5 Oktober 2012

SuNyi DaLam KeHiDuPan =_=

assalamualaikum semua...
nak tau ape yang lieya pikir kan sekarang..
banyak sangat....
sampaikan otak nie rase kusut sangat2...
pasal spm, laen cite, pasal kehidupan lieya.. lagi lah laen cite nye...

lieya tau, kalau nak dibanding kan diri ini dengan sesiapa pun.. rase nye lieya yang paling teruk...
bukan ape.. 
lieya tak cuke kan sikap lieya yang kurang pendirian...
nak tau kenapa lieya cakap macam tu..
sebab lieya rase lieya nie kerdil sangat...
memang tiada manusia yang sempurna..
termasuk lah lieya...
tapi, hati nie tetap rase perit..

apa yang patut lieya buat ye?
lieya tak tau nak amik tindakan ape..
lieya buntu..
macam dah tiada jalan laen..
tapi, lieya masih nak cari jalan itu..
jalan yang akan membawa lieya menuju ke suatu tempat yang akan menunaikan impian lieya..
iaitu jalan Dia Yang Maha-Esa..

betul tu..
lieya tak patut berputus asa...
lieya harus bertahan...
sehingga matlamat itu tercapai...
lieya harap korang pun macam tu..
never give up...

my inspiration word...
SPIRIT...
[semangat]
ianye sangat penting buat lieya sekarang....
dan mase akan dataang...