PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Jumaat, 28 September 2012

TwO !N OnE... JUST READ k ~_~

assalamualaikum...
rase nye macam dah lame lieya tak buat cite...
hehehehehe(selekeh nye..padahal selalu buka cume malaz nak wat cite) 
sebenar nye sebelum lieya nak mulekan cite lieya... lieya nak ucap kan kamsahamida kepada ILI NABILAH(membe lame lieya...) yang dah follow lieya...
sebenarnye lieya dah lame tunggu...
hehehehe...(tak tau malu)
lieya jujur je..
ok.. sekarang nie lieya nak citekan pasal peperiksaan percubaan spm...
he3..
nak tau result lieya mcm mne... huhuhu.. (RAHSIA)
kikikiki...
lieya sbnarnye tension....
ramai ckgu yg cedih dgn result lieya...
mne tak nye... bnyk yg menurun...
tapi, admat, math, bio ngan sej lieya meningkat... huhuhuhu...
lieya cuke2.. sngt2...

dan sebenarnye lieya nak bagi tau korang yang lieya happy giler2...
huhuhuhu...
mne tak nye drpd follower lieya kat blog nie just 4...
skrng dh jad 8...
huhuhuhu....
nie semua berkat drpd buat promosi kt fb....
tak tau malu kan...
abis lieya bosan ngok follower kt blog tu tak bertmbh-tmbh...
jad.. dengan semangat yng kental [kental lah sngt]
lieya sent link blog lieya kat smua bdak yang ngah on9 kt fb..
tak tau malukn..
smpai disebabkan tu jugk lieya bukn setakat dpt follower baru, tapi...
dpt brknaln dgn adek comey...
huhuhu..
adek Ct Nur Hidayatul...
hu3.. tq sbb beri smngt kt akq...

ok lh tu je cite nye...
BYEW2...
never forget me K...
^_^


nie lah yang terjadi kt lieya... hahahaha...



Khamis, 20 September 2012

♡ KeNaNgAn BeRsAmA dEnGan d!e ♡

 ٩(•̮̮̃-̃)۶
hye guys!!
korang sihat? dah makan?
huhuhu... banyak songeh lak...
korang semua mesti nak tau cite pasal lieya ngan EX-boyfriend lieya kan?
macam korang nampak perkataan "EX", maksud nye lieya ngan die dah clash....
macam cerita sebelum nie yang lieya dah bagi tau yang lieya dah bertekad untuk berpisah dengan die...
lieya ingat malam tu, (17.9.2012) die akan mesej lieya... rupe nye tak jugak...
dalam kul 10.30pm baru lieya mesej die...
tapi, malam tu berbeza ckit...
lieya tak bahasakan dengan die "AYNG & CYNG"
 lieya bahasa wan N lieya...
korang mesti nak tau macam mane lieya mesej die kan...
mase lieya nak bagi tau yang lieya nak putuskan hubungan die...
lieya pening sangat, bab tak tau nak mulekan macam mane...
banyak yang lieya pikir kan...
aq nak clash ngan ko..
kite putus je lah,,,
kite tamat kan je hubungan ini,,,,
lieya tak nak kapel ngan wan lagi...
aq dah tak tahan ngan ko..
aq nak putus dengan ko...
kite tak yah kapel lagi lah...
korang ngok...
banyak kan... tapi, satu pun lieya tak gune,,,, hehehehe...

LIEYA : assalamualaikum wan...
DIE : waalaikummusalam... yes... ade bley sy tlong cik liana (mase nie lieya tak de mood langsung)
LIEYA : lieya ade benda nak bag tau kat wan nie... boleh tak?
DIE : bley,,, dh rse cm ssuatu nie...
LIEYA : lieya ingat nak tamat kan hubungan kite sampai sini je lah....

mase tu lieya tunggu jawapan die...
tapi, die balas lambat sangat-sangat... lieya ingat lepas tu die akan tanye sebab dan pujuk lieya dari nak putus kan hubungan tu...
tapi, rupe-rupe nye....

DIE : k lah, low lieya cakap cam tu, wan terima...minta maaf lah,,, wan tak bley layan lieya, tak macam owng tengah kapel yang laen... perhubungan biase ade tak lagi.. 

OH MY GOD!!!
HE ACCEPTED..
die langsung tak pujuk lieya...
lieya kecewa giler...
maybe, kalau die pujuk lieya... lieya tak kan putus ngan die... tapi, bukan...
betul ape yang kakak lieya cakap.... apabila kite dengar ayat minta maaf tu memang pedih....
mse tu lieya rase nak nangis ade... nak ketawa (zero percent)...
lieya memang cedih sangat...
kalau die mase tu ade kat depan lieya... lieya macam nak tumbuk-tumbuk die....
cedih giler!!

LIEYA : terserah kat wan,,,, lieya tak kisah,,,, kalau wan nak kawan boleh je...
WAN : kalau tak de hubungan ag tak pe... wan tak kisah, hubungan kawan biase tu kalau bley ade bagi pendapat wan... terserah kat lieya nak kawan tak ag dengan wan nie... 

lieya rase mase tu lieya nak cekik-cekik die...
mane tak nye lieya ngah sedih boleh die tanye soalan tu ag... haih!!
lieya macam rase yang die macam tak de ape-ape perasaan kat lieya....
so sad...

LIEYA : kan lieya dah cakap ok tadi... friend,,,,
DIE : k thanks... k byew,,, gudnite... assalamualaikum...
LIEYA : walaikumussalam..

sebelum die nak tamat kan mesej tu...
lieya ingat die nak mesej ngan lieya ag...\
rupe-rupe nye tak...
nak je lieya sound die...
tapi, lieya tak boleh wat cam tu...
padahal lieya dah nak dekat 7 bulan kapel ngan die....
huhuhuhu...
cedih nye.....
ಥ_ಥ
(╥﹏╥)

kalau korang nak tau citer esok nye... jangan lupe ikuti sedutan akan datang...
+_+

lieya sedih sangat-sangat...


Ahad, 16 September 2012

i_i i'm so SoRry WaN =_=;

assalamualaikum... semua..
korang ape khabar?
sihat?
lieya sihat.. he3... (tak de orang tanye pun, syok sendiri)
sebenarnye.. sekarang nie lieya bosan sangat-sangat...
padahal lusa nant ade exam trial biology...(klau dah tau ade exam tu, g lah belajar.. nie tak asik menghadap blog je)
sebenar nye sekarang nie lieya ngah confuse gler-gler...
nie smua bukan pasal trial exam tu..
tapi............
pasal boyfriend lieya...
sebenarnye, dengan sejujur lieya cakap yang lieya sekarang nie ngah pelik sangat-sangat..
mane taknye... nama je orang berkapel tapi dah dua,tiga,empat ary tak mesej...
lieya tau semua tu salah lieya...
bile die sent mesej setiap malam.. mesti lieya dah tido..kalau tak pun lieya busy ngah study...jadi malas nak mesej..
tapi, semalam petang lieya sent mesej dekat die.. die tak balas pun... sampai malam lieya tunggu tak balas-balas...
nie ke dinamakan orang berkapel..
memang lah die tak de pengalaman berkapel, tapi jangan lah buat lieya macam nie...
memang lieya akui yang lieya pun salah gak.. pernah sampai tiga malam die sent mesej lieya tak balas...
mesti korang pelik kan kenapa asik malam je mesej...
bab die keje sampai kul 5.. tapi, kadang-kadang OT sampai kul 8...
dan kadang kala lak bile lieya mesej die mase ari minggu die tak balaz gak...
hu3.. lieya cedih sangat...
ade satu kali tu lieya ade tanye die satu benda... 
ME: ayng.. cyng ade nak tanye satu benda lah.. boleh tak?
HE: boleh je.. ape die?
ME: ayng ade ape-ape benda yang tak puas aty kat cyng tak?
HE: tak de.. nape?
die cakap je tak de.. tapi, lieya mcam ade rase tak puas aty gak ngan die bile die cakap macam tu...
macam ade rahsia je...
membe lieya pernah nasihat kan dengan lieya suruh bincang ngan die..
tapi...
lieya tak tau nak mule dari mane..
sebenarnye, memang pernah terniat kat aty lieya yang lieya macam nak minta clash aje ngan die...
tapi,, lieya tak berani gak nak cakap ngan die...

walaupun dah dekat 7 bulan kitorang kapel..
lieya rase macam lieya nie cinta olok-olok kat die...
macam takde perasaan..
membe lieya sampai tak tau nak cakap ape lagi dengan lieya...
tapi, ary nie.. lieya macam dah tekad nak minta putus ngan die...
kakak lieya cakap kalau nak minta putus tu jangan minta maaf ngan die.. bab benda tu akan lagi menyakitkan aty die..
bagi mereka yang berpengalaman, boleh tak tolong lieya..
hu3..




Sabtu, 15 September 2012

LiEyA bUdAk ComEy

assalamualaikum semua...
sebenarnye, ary nie lieya tak tau nak cite kan pasal ape..
tapi, ary nie keje lieya mengedit gmbar je...
tapi, bile mengenang kan pasal gambar nie lieya rase sedih sangat2...
 korang mesti tertanya kan?
lieya rase sedih bab akak lieya dah rosak kan kamera yang lieya selalu buat amik gambar...
tapi, bab kamera dah tak boleh guna maksud nye lieya dah tak leh nak amik gambar agi...
cedih nye...
huhuhuhuhu...
(╥﹏╥)

COMEYNYE DIE... >_<
nie gambar lieya tau....
asli...
 ٩(̃-̮̮̃-)۶

Jumaat, 14 September 2012

➜WhY MaJuK i_i

assalamualaikum semua...
firstlieya ingat nak citekan pasal membe lieya tu.. tapi, tak jadi lah..
ade budak yang majuk...
nak tau sape yang majuk tu... 
hu3.. mestilah korang tak kenal kan...
name dia WHY NUR FIQKAH..
dia majuk sebab selama lieya ade blog nie.. lieya langsung tak pernah citekan pasal die...
hu3.. sebab tu die marah...
٩(×̯×)۶
sebenarnye.. citenye bermula macam nie...
semalam sepupu why, nadia jemput lieya ngan membe lieya lagi sorang.. yang bername nurul(yuyul)..
alah ingat tak cite pasal merebut along membe sendiri tu..
itu lah nurul..
he3...
ok lah sambung balik...
dah tu.. lieya ngan nurul rancang lah nak gerak saing2 g rumah nadia..
dah sampai kampung nye nadia tu.. kitorang terus pergi umah why...
ingat why dah ciap2.. rupe2 nye.. masih pakai baju y-shirt..
haih!!
٩(•̮̮̃-̃)۶
ape lah membe lieya nie...
dah tu lieya ngan nurul pun tunggu lah sampai die ciap...
dah die ciap tu...
kitorang terus pergi umah nadia...
sebelah je rumah diorang..
tak yah bawak moto...
dah tu.. nadia jemput kitorang makan..
kitorang makan mee hun je..
bab masing2 dah kenyang..
tapi, why tak kenyang... kan why?
he3...
why kan nak membesar...
lepas kitorang dah amik makanan tu.. kitorang g lah duduk.. 
sambil makan tu kitorang berbual-bual..
daripada tu lah lieya citekan pasal lieya wat cite kat blog pasal first boyfriend I...
hu3...
tak tau nape tiba-tiba si why nie boleh marah...
die marah bab tak pernah ade cite die dalam blog lieya nie... hu3..
kecian-kecian...
ok lah, tu je cite yang lieya nak kongsi kan ngan korang... ha3..
byew2..
ᵔ.ᵔ 

yang tudung kuning tu lah why....
nak tau satu benda tak..
lieya suke kenakan why,,,
nak tau gelaran yang baru-baru nie lieya gelar kan kat die...
"WAI TONG KELING STYLE"




  

〰○L!Yq MaEn Ed!t Je 〰○



















                           > ♥*♥ ♥ ♥ ♥ ♥**♥*♥ ♥*♥*♥ ♥*♥ ♥ ♥ ♥ ♥**♥*♥ ♥*♥*♥ ♥*♥ ♥ ♥ ♥ ♥** < 

                                                                        Lo☺º°˚˚°ºooVE

♡ ﹩ωε℮т ♏øღℯℕ⊥ṧ ƒøяε♥℮ґ ♡


✓¢н0σKιє²❀
..✈✈✈✈✈✈
〰○ 〰○ 〰○ 〰○ 
(>‿◠)✌









Ahad, 9 September 2012

✓¢н0σKιє²❀ L!eY@


assalamualaikum semua...
dah lame rase nye lieya tak buat cerita kan..
korang mesti rindu kan..
he3..
syok sendiri lak...
(>‿◠)✌
nak tau ary nie lieya nak cite pasal pe...
ary nie lieya nak cite pasal boyfriend pertama lieya..
korang tau bape lame kitorang kapel...
cube korang teka....
sebulan [no] setahun [lagi lah tak]
kitorang just kapel.. 2 ary je..
rase nye dua ary  pun tak sampai...
hu3...
ᵔ.ᵔ 
 percaya tak?

korang semua mesti nak tau macam mane lieya boleh kapel ngan die kan...
kalau nak tau cite nye macam mane..
ikutlah sedutan akan datang...
korang mesti terperanjat punye...
he3..
k rr nie je cite nye...
byew2... and gudnight...
lieya nak tido...
esok ade trial exam...
lieya nak buat yang terbaek...
doakan untuk lieya ye....
 (>‿♥)

jangan lupe....
yang lieya adelah...

(¯`v´¯)
_`.¸.RiDuWaN
Lo☺º°˚˚°ºooVE