PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Selasa, 31 Julai 2012

<<< $pM >>> MeNjElAnG

assalamualaikum geng,,,,
nak kate dah lame lieya tak buat karangan... selalu gak... he3.. ^_^
ary nie, tiba-tiba ade mood nak cerita pasal spm lak..
orang selalu kate kalau kite bercinta...
ia nye akan pengaruhi result nye nanti...
btul ke? =_=
hu3..
lieya pun tak tau nak jawab macam mane...
bab benda nie ngok pada tuan punye badan...
kalau budak tu syok sangat bercinta dah tu sampai tinggal semua pelajaran tu..
MEMANG SALAH...
secara jujur nye lieya bagi pandangan... ~_~
kalau orang yang tak berhati perut..
mesti dia akan cakap "bodoh nye budak tu"
hu3...
tak de kena mengena dengan yang masih idup atau pun dah tiada k...
nie luahan lieya je...
k rr..
tu je cite lieya ary nie..
1.8.2012
pukul : 12.20 a.m
ha3...
tak tido ag nie... 
+_+
k nak tido nie... byew2....
ZZZZZZ....

Jumaat, 27 Julai 2012

^_^ SeAsOn 2 ^_^ BeSt gLeR


assalamualaikum semua...
dah lame lieya tak buat cerita...
hari nie...
lieya nak sambung cerita rombongan pergi KL ari tu punye...
tapi... sebelum tu lieya nak tunjuk kan gambar lieya ngan membe..











Selasa, 17 Julai 2012

^_^ MqR! bElqJqR B!oLoGy ~_~

assalamualaikum semua...
gambar nie lieya copy dari google je....
taip otak je...
nanti keluar lah...
tak tau lah hari nie demam ape...
sampai cite biologi nie pun terlintas...
padahal matapelajaran biologi tu lah yang paling menakutkan lieya..
ok lah...
cerita pasal biologi yang lieya nak kongsikan nie pasal inti sari otak..
dalam otak manusia ada : 
*TALAMUS
*HIPOTALAMUS
*KELENJAR PITUITARI
*SEREBRUM
*SEREBELUM
*MEDULA OBLONGATA
itu je yang lieya tau...
nak tau pasal semua intisari nie tak?
kalau nak... bace sampai abis...


> TALAMUS : adalah pusat kesakitan, sentuhan dan suhu
>HIPOTALAMUS : mengawal suhu badan dan pengosmokawalaturan
>KELENJAR PITUITARI : merembeskan hormon untuk mengawal fungsi badan
>SEREBRUM : menerima rangsangan daripada organ deria, mengawal semua aktiviti terkawal, daya ingatan, pemikiran, pembelajaran dan pertuturan
>SEREBELUM : mengkoordinasikan pergerakan dan mengawal keseimbangan badan dan postur
>MEDULA OBLONGATA : mengawal semua tindakan luar kawal seperti homeostasis, kadar denyutan jantung, peristalsis dan tindakan refleks..

ok lah.. tu je cite pasal biologi untuk ari nie...
byew2...
!_!

Ahad, 8 Julai 2012

_O_ Kqk Ct & LiEyq _^_


assalamualaikum semua...
ary nie lieya nak kenal kan korang dengan kakak lieya yang tersayang..
dia nie seorang yang peramah, baik hati, ceria dan ada cikit pemarah...
ha3..
kutuk pulak..
lieya sayang sangat kat dia...
tapi, sekarang dia dah tak stay kat batu pahat..
sekarang dia stay kat umah mak cik yang kat selangor..
dia keje kat kedai buku sekolah mak cik keje...
mak cik lieya keje sebagai cikgu bab tu akak boleh keje kat cane..
lieya selalu rindu dekat akak ct...
hu3..


ini lah dia LIEYA..
sama tak muka dengan akak ct?
dah nama adik beradik mesti sama..
sampai kan orang ingat lieya nie akak ct...
pernah sekali tu kawan laki akak ct boleh senyum dah tu angkat tangan kat lieya..
masa tu lieya nak jemput adik lieya dari sekolah agama...
tu yang lieya tunggu kat luar sekolah sambil duk kat atas moto...
lepas tu lah yang kawan laki akak ct tu lalu kat depan sekolah agama adik sambil naik moto...
dia terpandang lieya, dah tu terus senyum lepas tu op! tangan...
lieya ape lagi pelik lah..
tengok belakang tak ade orang..
dah tu sape yang dia tegur...
rupe nye betul tekaan lieya..
dia op! tangan bab ingat lieya nie akak ct...
malu abis...
tapi tak pe... dia cute...
he3..
mengatal lak..


k ah tu je cite nye..
byew2... waalaikumussalam..
hu3..
gurau je...
assalamualikum..
!_!

Sabtu, 7 Julai 2012

^_^ KoNoN nYe NaK JaD! KaKaK IpAr MeMbEr sEnDiR! ^_^

assalamualaikum semua...
hari nie lieya tak nak cite pasal diri lieya...
tapi, pasal kawan lieya...
nama dia 'NuRuL' feat 'EcAh'
he3...
harap2 diaorang baca cite nie...
nak sangat kan...
hu3..
cite nie tak tau lah macam mana boleh bermula....
tapi yang pasti...
diorang berdua nie, nak rebut ALONG kepunyaan 'ErRa'(membe yang menjadi mangsa)
sebenarnye ecah nie dah berpunya...
yang sorang lak single berstatus...

disebabkan nak rebut along erra tu...
mereka mula berperangai pelik...
perangai tu sampai menakut kan erra...
berkelakuan macam....
macam...
macam ape tah...
sampai erra tu pun dah takut sangat..
tak tau lah ape yang diorang fikir sampai berkelakuan pelik..

dah tu lusa nye..
erra bagi tau kat along dia pasal dua orang budak nie....
erra tanye kat along dia, nak tak kalau couple ngan budak bernama nurul...
abang dia boleh cakap siapa nurul tu?
he3...
kecian nurul, ingat nak masuk line...
rupa nye dah tewas...
ha3...
yang ecah pulak lagi tak boleh..
dah berstatus bini orang...
ha3..

k lah smpai cini je..
byew2...
0_o


Jumaat, 6 Julai 2012

*_* KaRn!VaL TDL *_*


hye semua!!
nie cerita kedua untuk hari ini...
cerita nie sebenarnye dah lama...
mase ngah belek2 laptop tadi, baru perasan pasal gambar nie...
he3..
bukan tak ingat, cuma lieya nie memang seorang yang cepat pelupa...
kadang2 kalau ada orang yang suruh amik kan barang, mesti liya salah amik..
sebab lupa barang nye..
ha3..
ish!! nie bukan cerita yang lieya nak cite.. apelah..
kan nak cite pasal karnival TDL..



sebelum masuk cite, lieya bagi tau asal usul karnival TDL nie dulu, ok?
karnival nie diadakan dekat parit sulong...
tau parit sulon tu kat ne?
kat batu pahat lah...
korang tau gak tak yang batu pahat tu ka ne?
ish2!! kecian tak tau..
tak pe lieya boleh bagi tau.. kat johor lah... he3..


 banyak aktiviti yang kitorang wat mase tu...
antaranye...
senam aerobik, lari, yang best nye kayak..
first time lieya berkayak..
mase nak naik benda macam sampan tu, bukan takut ag...
tapi dah lame stay baru ok..



lepas kitorang dah berkayak tu...
lieya dengan geng dh buat temu janji ngan guru praktikal lieya dulu...
cikgu Shahrulazhar....
nak kata ade rupa memang ade, nak kate berotot, pun ade..
he3..
tapi, tak leh nak mengatal..
dia dah berpunya...
temujanji yang kitorang buat tu, temujanji makan2 je..
tapi, yang pasti cikgu yang belanja...
OK LAH...
nie je cerita nye..
nak wat panjang2 malaz...
sebab lieya nie bukan pandai sangat buat karangan...
he3...
BYEW2!!
o_0

Khamis, 5 Julai 2012

o_0 'NeO' YaNg CoMeY 0_o

assalamualaikum semua...
hari nie lieya macam nak berubahlah...
tak tau lah berubah yang macam mana, tapi yan pasti berubah..
he3...

comel tak teddy bear lieya?
teddy bear nie dapat bukan sebab dibeli kat kedai..
tapi, abang maen game yang gerak2 tu...
hu3..
mana ade game yang tak gerakkan..
ape lah lieya nie...

dengan jujur lieya cakap yang teddy bear nie, adalah teddy bear yang first lieya dapat...
walaupun tak lah besar sangat..
lieya bagi nama kat teddy bear nie 'NeO'
sempena ape pun tak tau lah...
ok lah... ini je lah cie lieya yang nak kongsi ngan korang..
tak de lah best sangat kan.. harap korang enjoy!!
^_^

My LoVe ~_~

masuk bulan nie dh 4 bulan couple..
kitorang start couple 28.2.2012
tapi  yg cedih nye.. :(
x dpt nk smbut befday dia...


gmbr nie smua, gmbr yg mse first time kitorang jmpe...
mse nk jumpe tu, ckp lh x nervous..
smpai nk je suruh mmbe nyama jadi diri aq..
he3...
tapi, bnda tu x terjadi pun...
yg bestnye lagi...  dia ckp dia pkai baju merah...
OMG!!
sme ngan baju aq!!
maybe jodoh kut..


slama aq mcj ngan dia nie, x prnah pun gado..
mmbe ckp x best nye...
aq ckp.. drpd gado dh tu cedih2 buat ape...
mk mmbe prnah ckp yg klau muka gf ngan bf dia ade mirip2 ckit..
mksud nye, hubungan nye tu akn kekal...
harap2 ye...
amin...

Rabu, 4 Julai 2012

al-KenTuT ^_^

al-kisah kentut nie sbnar nye tercerita dgn x sengaja...
ptang tadi mse aq anta mmbe aq balik umah, lepak lh jap..
saing tu jamah maknan...
tgh berbual-bual...
dia terkentut plak, tapi aq x dgr..
dia ckp bau busuk..
aq ckp x de bau pun...
he3..

lalu, timbul lh kish ini..
he3..
aq pun ckp kt dia...
slalu nye owng kentut bunyi nie x berbau...
tapi yg senyap tu lh yg berbau nk mmpus... he3...

itu lh kisah nye...
KHAS DARI LIANA...
+_+