PLEASE behave

PLEASE behave
my NEM: YANA.. setay PORT DICKSON.. now standard POLITEKNIK je.. will be ARCHITECTURE.. and now archi is my life.. ~^_^~

Isnin, 3 Disember 2012

^_^ Lieya bakal KEJE...

v^_^v
ASSALAMUALAI^_^KUM KORANG....
and selamat petang.. he3..
korang ape khabar? cihat semua nye?
LIEYA? hu3.. ari nie dah masuk hari ke-4 lieya selesema.. huhuhu.. dugaan.. dugaan..
but, ari nie nye selesema macam dah kurang cikit..
tak macam semalam and ari sebelum nye.. huhuhu..
teruk giler-giler lieya cakap..
lieya berharap sangat.. esok lieya dah sembuh.. bab esok ari first lieya keje..
so, tak mau cakit.. cakit.. lah..
tak pasal-pasal.. ari pertama keje tu boleh jadi ari terakhir lieya keje lak..
korang nak tau bile lieya dapat keje nie?
lieya dapat ari nie..
lieya kena interview pun ari nie..
huhuhu.. best gak lah.. walaupun sebenarnye.. lieya takut sangat-sangat..
gementar gak.. mase mintak keje tu..
first time lah katekan..

mane tak nye.. mase masuk tu.. lieya dah takut cikit.. bab muke kakak sorang tu nampak garang cikit..
tapi, sebenar nye kakak tu ok je..
sempat bergurau agi..
best lah gak..
nak tau kakak tu interview ape kat lieya?
mesti lah korang nak tau kan.. hehehe..

first, kakak tu suruh bagi intro pasal lieya..
lieya tulis lah semua nye...
dah tu mula lah interview lieya..
die tanye sebab lieya keje kat citu?
ade masalah kesihatan tak?
kat sekolah malas tak?
tak kesah balik lambat?
dux mane?
mule keje bile?
AND banyak ag lah..

korang nak tau..
lepas je akak tu bagi tau uniform yang lieya kena pakai..
lieya terus beli seluar jean baru kat parit sulong..
bab lieya tak de seluar jean warne itam..
tu yang lieya beli baru..
harga.. RM 39.90
hu3..
tak leh nak dapat kurang..
abis duet poket lieya..
dah lah tinggal 40 ringgit..
he3..
tak pe lah.. untuk keje kan..
lieya keje kerana ALLAH..
hehehe..

OKlah.. cite lieya sampai sini je..
doakan lieya dapat bekerja dengan baek..
huhuhu..
amin..
byew2...



❣ BuBloG..

..✈✈✈✈✈✈
ASSALAMUALAI^_^KUM..
korang semua cihat? bagus lah kalau semua cihat..
lieya masih belum cihat.. virus selesema nie.. masih menjangkiti lieya.. dan nampaknye ianye macam nak jadi makin parah.. lieya rase macam bakal demam je.. hidung lieya pun dah sampai melecet.. asik kuar hingus je.. hehehe..  {selekeh nye aku nie} ٩(×̯×)۶
doa-doa lah jangan rase nak pitam.. OMG.. lieya tak nak..
kalau esok pagi badan lieya tak ok lagi.. kena pegi joging nie.. biar peluh banyak kuar.. nanti cepat sembuh..
macam kakak lieya buat kat universiti die sane mase die demam..
nak sembuh cepat.. die pegi joging.. die cakap berkesan.. die punye panas macam makin berkurang..
tu yang lieya nak wat gak..

kalau esok macam dah OK cikit.. boleh lah lieya kuar pegi cari keje.. NGAN hunny (membe lieya)..
nak try cari keje kat sakan..
乂⍲‿⍲乂
he3.. tak pe lah.. lieya dah malas nak pikir pasal gaji.. asalkan ade pengalaman bekerja je.. dah cukup..
daripada tak bekerja langsung..

Lieya nak tell something..
mulai sekarang.. lieya bukan bupel ag.. lieya bublog..
maksud nye.. SECRET,, hahaha.. bagi mereka yang mengetahui nye.. baguslah..
nak tau nape lieya tukar...
bab membe lieya die sayang lieya sangat-sangat.. bab tu die tak bagi lieya gune bupel ag..
Lieya luv she, hug she AND wanna kisz she..
hu3..
SAYANG KAMO MIRSHA MOLLA..
(︶ε︶メ)

OK lah.. tu je.. story untuk ary nie..
hope korang enjoy..
kalau lieya ade kamera..
enset yang ade kamera ke..
or whatever..
boleh lah lieya letak gambar or something else..
but, lieya tak de lah..
tapi lieya bersyukur dengan ape yang lieya ade..
hope korang macam tu gak..
BYEW,,
assalamualaikum.. selamat bertemu kembali...
(。◕‿◕。)

Sabtu, 1 Disember 2012

L!EyA 凸(¬‿¬)凸 bOSaN

Assalamualai^_^kum... 
korang semua cihat? Lieya tak cihat.. lieya kena selesema.. dari semalam kena.. UuUu.. ಥ_ಥ
lieya tak cuke kena selesema.. sebab ianye perit.. dah lebih 30 kali lieya bersin dari tadi pagi..
punca nye masih tidak dapat dikenal pasti..
UuUu... sape-sape tolong lah lieya!!! hu3.. (╥﹏╥)

sebenarnye, lieya sekarang nie ngah bosan+bosan+bosan.. bosan sangat..
AND lieya sekarang nie ngah mengangur di rumah..
tak de benda yang lieya boleh buat... melainkan, maen game.. ngok tivi.. ngok FB.. layan blog.. tido.. makan.. jalan2..
tu lah rutin lieya sekarang..
dah tak de rutin, wat homework, bace buku, pergi sekolah, wat keje sekolah..
DAH TAK ADE..
sekarang nie lak, lieya ngah sibuk nak cari keje part time..
nak spend money..
hu3..

tapi, nak cari keje kat ne yang ade gaji besar hah?
lieya ngah nak kumpul duet.. nak wat beli kamera.. kalau tak dapt beli kamera pun.. maybe beli enset.. tu je..
kalau tak pun, lieya spend duit tu nak wat amik lesen kereta.. kalau tak pun agi lieya spend untuk study nanti..
but, yang lieya paling nekad.. nak beli kamera.. nanti boleh amik gambar banyak2.. dah tu masuk kan kat dalam blog.. korang boleh ngok..

nak beli sangat-sangat.. lieya kalau nampak ade orang gune kamera nie.. lieya geram sangat-sangat,, lieya jelous..(≧◡≦)


korang ade idea tak nak wat pe mase cuti panjang nie.. 
nak pegi bercuti.. family lieya bukan orang yang berduet..so, tak leh..
UuUu.. bosan.. bosan..
nak tunggu kakak lieya balik.. entah bile lah die balik agi..
lieya bosan tahap maksimum nie..
tu yang wat cite pun tak best sangat..
hu3.. sowey ye... 
mianei..

Ok lah.. tu je.. cite for today..
byew2,,
tiba-tiba misz lak kat semua membe.. nak jumpe diorang..
I MISZ U SO MUCH!!!!





Jumaat, 30 November 2012

^_^ HaNg OUT!!!

Assala^_^mualaikum korang.....
korang pe ce? cihat? he3.. <- [pehal aq nie.. macam pelik je ayat nie.. he3..]
lieya cihat je... alhamdulillah...
nak tau tak.. mase ary khamis.. 29.11.2012
lieya kuar jalan-jalan ngan membe..
gi BP mall.. KAT batu pahat.. korang tau tak batu pahat lak kat ne? kat JOHOR..
tak kan johor pun tak tau kan.. huhuhu..
kalau tak tau johor tu kat ne...
gi pindah planet PLUTO lah.. hehehe..

mase gi BP mall tu.. lieya ngok wayang.. cite LIFE OF PI..
best gler..
but, lieya tak suke ending nye..
lieya tak cuke harimau tu (RICHARD PARKER) tinggal kan piscine...
kesian piscine.. die cedih giler..
korang dah ngok cite nye?
ngok lah.. best..
yang lawak nye.. owang yang duk sebelah membe lieya tu boleh tido..
padahal lieya ngan membe lieya.. bukan setakat ketawa.. but, jerit-jerit pun ade tau...
pelik.. pelik.. but, true...

dah tu lieya makan NASI GORENG CINA,, nak rase.. tak pernah makan.. boleh lah.. cedap gak..
^_^

ok lah ending cite nie..
lieya letak gambar je ye.. byew2..
>_<




rase nak jatuh je.. nie bukan eskeletor yang tangga. so, sush cikit..


















Eh ceH.. Eh ceH.. sweet nye diorang.. ha3.. YUYUL & DZUL

jadi fotografer sekejap.. 

yang nie lieya yang amik... 

gambar nie.. lieya yang amik.. so scary.. bb macam nak jatuh tergolek.. badan tak seimbang..

lieya yang amik gambar nie.. bab tu tak de lieya..

lepaz nie entah tak tau bile ag dapat kuar macam nie.. hu3.. cedih nye..

Rabu, 28 November 2012

O_o My DaY {IV}

ASSALAMUALAIKUM.. CEMUA...

korang semua cihat? lieya.. alhamdulillah cihat wal A-fiat...
lieya harap korang semua cihat-cihat sejahtera..
story for today.. lieya nak citekan pasal minggu last lieya sekolah..
last day lieya pakai baju sekolah.. kasut sekolah.. AND lepas nie dah tak wat keje sekolah [ walaupun yg sebenarnye lieya nie memang jarang wat keje sekolah..]
he3,,,

nak tau 26.11.2012
lieya peksa KIMIA.. nak kate feveret subject.. boleh lah...
he3..
kertas 1 dan 2 lieya macam boleh skor.. boleh jawab..
BUT, for paper three.. OMG!!
lieya fail.. salah bagi eksperimen.. nak je mase tu lieya nangis.. but, i must be strong..can not sad sad..
YANG-ESA maha adil... die akan membantu umat nye.. ^_^

yang ari selasa lak.., 25.11.2012
lieya peksa biology.. paper 1,2 and 3.. lieya boleh skor...
walaupun kenyataan nye ade yang susah gak.. but, lieya still luv sangat kat mama lina {my biology's teacher}
die banyak berkorban untuk kami.. sampai sakit pun.. still ajar kami..
LIEYA mcm nk KISZ, HUG, AND SAY THANKS SO MUCH TO HER..

and the last day.. is today,, 28.11.2012..
lieya DAH MERDEKA SPM..
last paper,.. PRINSIP PERAKAUNAN..
huh!! jangan cakap lah... susah giler..
but, lieya still akan berdoa untuk dapat kan yang terbaek.. AMIN>>

AND my target is 10A+
walaupun mustahil..tapi, yang mustahil tu.. mungkin akan terjadi juga..
i hope like that..
<3 <3 <3


ok lah.. tu je story untuk ari nie..
hu3.. byew2,,, cemua..
lieya misz korang..
^_^





Jumaat, 23 November 2012

HΣLLϴ buface MY luv

�------< ılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılı >------�

assalamualai^_^kum semua...

me adelah bupel.. ini gambar yang disengaja kan..  comey kan  kalau lieya lipat tudung macam tu... he3.. >_< gambar ini telah diambil oleh BUFACE fotografer kami...
lll
ll
l
V

ini dia BUFACE fotografer kami... he3..die comey.. kecik.. and tinggi dari bupel je..
nak tau tak mase bile lieya amik gambar nie??
ari: khamis.. tarikh: 22.11.2012
mase kitorang baru sahaja tamat kelas biologi..
huhuhuhu..
nak tau tak.. ape yang lieya ngan BUFACE buat mase kelas?
jengjengjeng
kami berdua maen 
BINGO..
...XOXO
&
<WORD>

kami minta maaf cikgu.. disebabkan kami bosan DAN ngantuk..
kami telah bercadang memain permainan yang PELIK KUT
hahaha..
but, today nye kelas kami tak maen agi..
kami concentrate..
AND fokus..
so, don't worry OK?
{kalau lah lieya boleh cakap cam nie}

ok lah.. nie je cite nye..
CIKIT+maybe TAK BEST+TAK DE IDEA..
huhuhu.. 
byew2..
thanks for BUFACE...
luv U, hug U, kis U
huhuhu..

(>‿◠)✌




Khamis, 22 November 2012

O_o My DaY {III}


assalamualaikum..semua..
hehehe..
korang semua cihat? LIEYA alhamdulillah.. cihat...
ari nie lieya nak cite kan..
pasal my exam day,,
HAHAHAHA..
so mengeri kan... lieya boleh jadi owang giler lame-lame..
mase ari isnin {19.11.2012}
lieya kan peksa pendidikan islam.. UuUuUu.. 
memang lah cenang.. tapi, bab yang lieya penting kan tak kuar.. so padai-pandai jawab..
itu satu hal..
yang satu hal nye ag..
second day.. selasa.. {20.11.2012}
HUI!! lagi lah..
peksa ADDITIONAL MATHEMATICS...
lagi giler-giler..
nak kate tak boleh jawab.. NO
nak kate boleh jawab.. NO gak..
so, no komen lah pasal paper tu..
yang third day nye lak.. <<<FIZIK>>>
kertas 1 HANCUR..
lieya pening..
susah.. lieya sempat tido 2 and 3 minit ag...
dah jawab mamai..
UuUuUu..
tak tau nak kate ape..

BUT
yang pasti nye sekarang nie.. macam owang selalu kate..
DAH JANGAN NAK INGAT KAN BENDA YANG DAH LEPAS.. YANG DAH LEPAS.. BIARKAN LEPAS..
KITE JUST KENA BERTAWAKAL.. DAN BANYAK KAN BERDOA..
korang doa kan untuk lieya K..
thanks a lot. bag mereka yang doakan lieya.. I LOVE U..
hehehe..
SAYANG korang..

OK lah.. tu je cite lieya malam nie..
byew2 u ALL..
THANKS  read my story..
never forget follow2 me OK..
GOOD NIGHT




Sabtu, 17 November 2012

O_O SoWeY x De IdeA

-_-
assalamualaikum semua..
korang mesti pelik kn.. mane tak nye.
lagu yang jadi lagu latar kat blog lieya nie pelik sikit..
tapi, yang pasti lieya cuke lagu nie..
korang mesti cuke gak.. hehehe..
tapi, citarasa setiap orang laen kan? haih!!
ARHH! itu lieya tak kisah..
nie blog lieya.. so, lieya nye cuke lah nak letak lagu ape.. huhuhu.. [emo lak lieya nie.. =_=]
sowey2...
korang cihat?
<lieya> alhamdulillah.. cihat..
sekarang nie.. lieya ngah study pendidikan islam... sambil layan FB and BLOG..
hehehe..

korang ngah wat pe?
mestilah ngah bace cite lieya nie kan? 
apelah lieya nie..
ok lah..

tu je benda yang lieya nak bagi tau...
sowey lah..
malam nie nye cite tak best GILER2... kan?kan?
lieya tau..
lieya tak tau nak citekan ape.. walaupun sebenarnye.. banyak cite..
nie bab otak lieya ngah tak ade idea..
sowey sangat ye...
byew2..
gud9..
^_^

x de idea... swey...O.O

Khamis, 15 November 2012

GeLaRaN The GENG

assalamualaikum...
korang semua cihat? lieya harap korang cemua cihat-cihat..
hehehehe.. 
lieya cihat-cihat je.. alhamdulillah..
korang ingat tak cite pasal sorang budx yang lieya cakap, yang lieya minat giler kat blog die tu..
alah.. cite pasal die clash ngan pakwe die..
ingat tak?
kalau korang ingat.. bagus lah..
hehehe..
lieya nak bagi tau kat korang a good news.. pasal relationship diorang berdua.. diorang dah kembali semula!! baguslah kan..
lieya turut gembira sekali.. ^_^
harap-harap.. hubungan diorang till jannah..

OK lah.. itu cite yang first...
yang secondly.. lieya nak kenalkan geng-geng lieya...
ANTARANYE
l
l
l
v

<Me> BuPeL

<HuNNy> BuMaN

<WhY> BuMoN & <YuYuL> BuFaCe

<MiErA> BuGa with adik die..

<K-ChAh> BuJi

<ErRa> BuCiK

hehehe.. itu lah..
lieya and the geng..
^_^
comey tak kami semua...
hahahah.. 
>_<
setiap name yang kat citu..
kami ade gelaran tersendiri..
macam yang korang tau.. lieya adelah.. BUPEL

OK lah.. itu je.. cite nye..
sampai sini je..
byew2..



-_- aQ bErAsA iNsAf

assalamualaikum semua..
korang sihat? lieya sihat-sihat je.. alhamdulillah..
sebenarnye.. lieya bersyukur sangat kerana dapat hidup di dunia ini dengan keluarga yang sangat menyayangi lieya.. lieya mengaku, memang pernah terjenak dalam hati lieya, kalau my mum and dad lieya marah lieya.. lieya rase yang both of them does not loving me anymore...
but, it's does not correct..
macam orang selalu kate.. marah dan benci itu sebenarnye tanda sayang.. he3..
sebenarnye.. tujuan lieya buat cite nie nak bagi tau korang..
supaya..
korang sembahyanglah sebelum korang di sembahyangkan..
bukan bermaksud lieya nak mengutuk bagi mereka yang tidak melakukan kewajipan itu..
tapi, sebagai saudara umat, lieya harus memperingati mereka yang lalai dalam kehidupan..
memang tak semua umat manusia di dunia ini sempurna..
jadi, untuk menjadikan kite sempurna di mata Yang-Esa.. lakukan lah segala kewajipan nye.. dan juga yang fardu ain dan kifayahnye..
 hehehe.. berceramah lak..

10.11.2012
tarikh ini merupakan tarikh di mana telah membuatkan lieya berasa insaf.. dan telah lieya jadikan sebagai pengajaran...
mungkin lieya tak de kena mengena dengan tragedi ini... tapi, bile lieya tengok video insiden ini...
lieya berasa sangat insaf...
lieya tak tau nak kate ape lagi..
tu yang buatkan lieya tiba-tiba nak cite pasal ni.. he3..
jadi lieya harap, korang akan berubah.. dan akan insaf dalam kehidupan ini..
beristighfar lah apebila melakukan dosa..
bersyukur lah apabila merasa nikmat..
bertaubat lah apabila melakukan maksiat..
untuk pengetahuan korang.. lieya pun mempunyai kekurangan nye...
sebab tu, lieya nak berubah.. 

OK lah.. tu je cite lieya malam nie..
sebenarnye.. lieya ade banyak cite..
tapi, ary nie tak leh nak wat cite tu semua.. 
BYE2..
^_^


Jumaat, 9 November 2012

O.o My FrIdAy DaY

misz him so much.. but, what i can do.. it over..
O.o

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...
korang ape khabar? cihat semua nye? dah mam? mam pe? dah mandi? kalau belum mandi... gi mandi dulu.. bawu acin nanti.. huhuhu..
[hehehe... banyak nye songeh lieya nie kan?]
[lieya cihat walafiat.. alhamdulillah...]
ari nie ari jumaat.. no exam.. so, happy-happy jap..
sebenar nye lieya nak tanye korang... 
ahad nie.. umah nenek lieya ade kenduri cikit.. dah tu my bestfriend lieya [HANI] lak ade kenduri kahwin...
tak tau nak gi yang mane satu..
can u all help me?
just give me a cadangan yang TERBAEK je..
hehehe..
kalau dah ade cadangan.. just chat with me at MY WORLD ok?
huhuhu.. ^_^

today gak, my sister [SITI SALWA] alek..
huhuhuhu..
rindu mah...
>_<
die makin kurus..
dah kalah lieya..
hehehe...
mane nye tak kurus kalau lari 6 kilometer tanpa berhenti...
bab tu boleh kurus...
kalau lieya? hmmmm... no komen... hahahah.. ~_~
but, I never give up to make my body slim.. hahaha...cayok lieya!!

19.11.2012
nanti... adik lieya amik result UPSR
tak cabar nye..
lieya yang tak cabar-cabar ngok result die... but, adik lieya wat tak tau je.. rileks je,,, huhuhu,,
biase lah..
dia lelaki kan....
selalunye, budak laki nie, jenis yang selamba..
huhuhuhu.. mcm abang lieya gak..

K lah.. tu je cite lieya malam nie..
nak wat benda laen lak.. hahaha..
O.o 
byew..byew..
gud9 [gud nite]
^_^


Rabu, 7 November 2012

O_o My DaY {II}


assalamualaikum korang...
huhuhuhu... ARI nie lieya awal cikit wat cite.. selalu nye lewat-lewat malam bawu lah lieya nak wat cite...
entah tak tau nape lak ary nie terajin sangat.. hak3...
maybe happy sangat kut.. bab bawu je lepas abis peksa paper yg lieya minat...
hu3.. ^_^
nak tau paper ape? nanti lieya bagi tau..
huhuhu.. sowey lah cite "O_o My DaY" yang first tu patut nye panjang... so, tak ciap agi..
tadi malam mase ngah syok-syok wat cite.. my sister call lak...
ape agi.. lame lah kitorang talking-talking...
banyak sangat cite yang kitorang nak citekan...
nasib baek topup die gune bil.. he3.. jadi lieya selamat lah..
kikiki...

OoOopppsss... sowey-sowey.. lieya lupe lak nak tanye korang cihat?
huhuhu...
lieya cihat... alhamdulillah..
tu lah acik nak cite-cite je.. kan terus lupe plot permulaan nye..
hak3..

sambung cite tadi...
semalam lieya citekan pasal peksa ari isnin ngan rabu..
so, today lieya nak citekan pasal ari selasa ngan khamis[ today lah kan?] lak... hehehehe...
>_<
nak tau... ari selasa kan lieya peksa bahasa inggeris...
so, macam-macam kerenah lah my rakan sepejuang...
but, for me.. entah lah.. tak tau.. takut ke, gemuruh ke.. and.. ...........[dot2]
tapi, lieya bersyukur sangat.. bab ade gak idea yang menjelma dalam kepala lieya nie...
huhuhu...
AND boleh dikatekan kebanyakan yang ditarget.. tak de yang kuar lak...
ape agi, semua macam lipas kudung... tak senang duduk lak dibuat nye..
hahaha.. but, nasib baek lieya ngan membe lieya ade celak-celak yang  laen...
so, tak worry cangat lah...

HMMM... AND today... lieya peksa MATEMATIK!!!!!
hahahaha..
cuke nye!!!!!
mase peksa kertas satu,,, hui!! boleh jawab tu memang lah...
but, time tak cukup lak...
huhuhu... tak leh nak wat pape dah..
but, for paper two.. lieya terlebih mase lah lak..
boleh sempat tido-tido agi..
hahaha.. =_=
ZzZzZz
hehehe,,,


Ok lah tu je,,, cite lieya untuk ari nie...
byew-byew... see u next time..
[study hard for spm, BUT still layan fb N blog I]
~_~

O_o My DaY


^_^ 
assalamualaikum korang..
sorry lah ye.. bab lieya dah late 2 ary wat cite...
wifi lieya wat hal.. die majuk kut... hehehe...
but, today lieya boleh wat cite...
macam yang lieya dah sedia maklum... lieya dah start peksa dari ary isnin agi...
nie dah ary ke-tiga..
ari nie lieya peksa sejarah..
HUI!!
jangan tanye pape lah.. memang aras tinggi punye..
membe-membe lieya pun sampai garuk kepala mase nak jawab...
diorang garuk kepala.. lieya garuk ketiak.. hahaha.. [kidding K]

mase peksa bahasa melayu lak.. [ISNIN]
lieya yang terkebil-kebil nak wat... hahaha... mane nye tak.. tibe-tibe kepala jem... tak de idea nak wat ayat cantik punye...
huhuhuhu.. tapi, alhamdulillah... semua nye lieya dapat jawab...
^_^

study hard... but, still layan FB and blog.. hehehe.. ^_^

Sabtu, 3 November 2012

❣PeNeNtU.. HiDuPkU❣

⍲‿⍲

aSSalamualaikum.. semua...
macam biase lieya selalu tanye.. korang ape khabar? cihat?
[alhamduliLLah.. lieya cihat je..]
korang mesti dah tau kan..
luse adelah ary yang akan menentukan ala tuju lieya lepas sekolah nie..
mungkin lieya akan bekerja..
or
maybe lieya akan sambung belajar..
atau..
ade orang masuk meminang.. dan terus kawin.. [a.k.a. jadi suri rumah sepenuh mase lah kan?]
hehehe..
tapi, insyaallah.. benda tu akan terjadi lepas lieya dah tamat sekolah.. and lieya dah bekerja..
[suri rumah sepenuh mase tu bukan K..]

korang semua mesti pernah merasa kan nye kan?
macam biase selalu nye.. ari yang first peksa adelah matepelajaran.. BAHASA MELAYU..
so, lieya maybe akan wat cite pada setiap ari lieya peksa...
MAYBE tau..
kalau ade time lah.. if does not time.. i'm sorry,, no story K?
esok pagi lieya nak gi melawat kubur arwah atuk lieya... hmm.. dh dekat 2 or 3 bulan arwah atuk lieya dah kembali ke ilahi..
lieya harap... roh arwah atuk.. bersame-same dikalangan ornag-orang yang beriman..
AMIN...

korang.. korang nak tau tak.. yang lieya sekarang nie.. betul-betul takut..
but, my friend say... no scared-scared K?
bab kalau takut sangat.. nanti semua benda yang kite ingat jadi tak ingat.. 
huhuhu..
lieya tak nak macam tu...
lieya sering berdoa agar... yang-Esa sentiasa berikan ketenangan aty kepada lieya.. dan selalu ingat semua ape yang cikgu lieya ajar...
AMIN,,,
bagi mereka yang ambik peksa macam lieya,,, jangan takut-takut tau...
mesti ingat.. yang-Esa sentiasa bersame kite..
berselawat lah ketika terlupe ape-ape..
beristighfarlah.. jike, terasa berdosa...

Ok lah.. ini je cite ary nie yang lieya dapat kongsi kan bersame korang...
BYEW
doakan lieya Ok?
Gud9
٩(●̮̮̃•)۶



Isnin, 29 Oktober 2012

❣ SeBaLiK bLoG ❣

◠‿◠
assalamualaikum korang,,,
korang semua ape khabar? cihat?
<lieya> alhamdulillah.. lieya cihat-cihat je...[konon nye]
sebenarnyekan.. lieya tak tau nak citekan pasal ape ary nie,,,
bab otak lieya ngah jem nie... hahahaha..
(>‿♥)
semalam lieya ade lah lawat... satu blog nie...
lieya minat giler-giler kat blog budx nie..
nak tau sebab ape?
bab nye.. blog die cantik.. budx tu pun comey... nice blog.. and so many lah... hehehe..
tapi, yang paling lieya suke adelah bace cerita kat blog die...
semua cite yang die buat.. semua best-best..
sampai lieya nie dah tertaksup sangat.. hahaha..

But, yesterday.. lieya bace cite cedih kat blog die..
(╥﹏╥)
die dah clash ngan pakwe die..
lieya harap die tabah... and jangan sedih sangat.. [sape lah yang tak sedih kalau dah clash kan?]
apelah lieya nie...
kalau ade jodoh.. korang mesti akan bersame kembali..

harap korang berdua berbaek semula...
and korang semua nak tau.. budx nie cakap... die akan tunggu si man tu kembali kat die.. bab she love him very much..

menantilah dengan penuh kesabaran..
dan lieya harap.. penantian yang die lakukan itu..tidak akan berakhir dengan kekecewaan..

K lah tu je cite nye... hehehe.. not longer..
[sebenarnye kan, lieya tak cihat.. tadi pagi lieya kena cirit-birit] 
bile tanye kat my mum and my brother..
diorang cakap yang diorang tak kena pun..
huhuhu..
nasib lieya lah kan...
korang doakan lieya cepat sembuh tau..
cakit nye perut nie...
ಥ_ಥ

BYEW..
(>‿◠)✌


Khamis, 25 Oktober 2012

(。◕‿◕。) EXAM!!!! (✿◠‿◠)

assalamualaikum semua...
korang ape khabar? cihat semua nye?
kalau lieya.. alhamdulillah.. lieya cihat-cihat je...
he3.. mane boleh tak cihat.. lieya kan mesti menjaga kesihatan.. bab peperiksaan SPM dah dekat.. tinggal seminggu je..
(╥﹏╥)
hu!!! takut nye... korang mesti nak tau ape perasaan lieya sekarang nie kan...
takut semestinye ade... nervous... hui!! itu lagi ade..
tapi, lieya tak cabar nak abis kan nye.. tapi, diri ini takut untuk menghadapinye..
he3.. skema lak..
lieya punye permintaan.. harap korang doa kan lieya dipermudahkan menjawab kertas periksa nanti ye... 
AMIN....
乂⍲‿⍲乂

lieya nak ucapkan dekat korang gak... <<SELAMAT HARI RAYE AIDILADHA>>.
bagi umat islam yang menyambut nye..
harap-harap hari itu akan berjalan dengan lancar...
٩(●̮̮̃•)۶







Isnin, 15 Oktober 2012

ಥ_ಥTeRhArU♪♫

٩(●̮̮̃•)۶
assalamualaikum cemua...
ce teka, kek tu cape yang punye...
Lieya punye... he3..
nampak cedap tak?
first yang Lieya makan kt kek tu, anggur nye...
he3..
cedap...
lieya dapat mase petang tadi..


٩(•̮̮̃-̃)۶
mesti korang pelik, nape tajuk nye "terharu sangat"..
sebab nye, kawan lieya canggup belikan kek untuk lieya...
bukan nye murah kek tu...
lieya ingat diorang belikan yang sepotong je...
bab nak jimatkan duet..
rupe-rupenye tak..
diorang beli yang circle terus.. huih!!
memang tak abis.. lah..

dah lah memang kena time lieya ngah diet lak tu...
cobaan-cobaan..
he3..

٩(×̯×)۶
nak tau diorang kena kan lieya macam mane petang tadi...
diorang ajak gi jalan kat kawasan medan..
lieya percaya lah... ingat betul-betul gi.. [sampai cek minyak moto mase tu]
rupe-rupe nye tak..
apelah... 
tut-tut.. suprise.. ade kek.. hahahaha..
gembira giler... 

yang bawah nie lak gambar yang laen mase kitorang amik tadi petang..
tak de keje sangat..

saje-saje je nie.. bocan tunggu membe ngah dating...

comey tak? hehehe.. JAWAPAN : tak pun

kebanyakkan nye gambar lieya..

comey tak muke kami yang dah comot tu.. lieya yang mulekan dulu..

so delicous.. umm. yummy2..

ok lah.. tu je cite lieya... pasal celebrate befday lieya..
byew..
>_<



Sabtu, 13 Oktober 2012

(✿◠‿◠) BeRmAtLaMaT...

。◕‿◕。
assalamualaikum semua..
dah lame lieya x wat citekan..
hehehe..
mane nye tak.. cibuk ngan homework yang berlambak..
hehehe..
ckgu2 lieya tak pernah putus2 bag keje sekolah.. bb tu lah lieya da jarang wat cite..
korang semua cihat?
lieya cihat je.. 

➜(✿◠‿◠) BeRmAtLaMaT...

rase nye korang dah ngok tajuk tu kan..
nak tau ape matlamat lieya sekarang nie?
YANG FIRST : macam mereka yang amik spm, mest lah nak dapatkan yang terbaek kan... kalau lieya, lieya nak dapat 10A+
tapi, matlamat lieya bukan tu je...
YANG KEDUA : lieya bermatlamat ingin mengurangkan berat badan.. sekarang nie lieya ngah mengamalkan diet.. tanpa makan nasi... tapi, akak lieya marah kalau lieya tak makan nasi.. huhuhu...

k lah.. tu je cite yang lieya nak sampaikan..
byew...
✿ღ¸.•´¯)“


Jumaat, 5 Oktober 2012

SuNyi DaLam KeHiDuPan =_=

assalamualaikum semua...
nak tau ape yang lieya pikir kan sekarang..
banyak sangat....
sampaikan otak nie rase kusut sangat2...
pasal spm, laen cite, pasal kehidupan lieya.. lagi lah laen cite nye...

lieya tau, kalau nak dibanding kan diri ini dengan sesiapa pun.. rase nye lieya yang paling teruk...
bukan ape.. 
lieya tak cuke kan sikap lieya yang kurang pendirian...
nak tau kenapa lieya cakap macam tu..
sebab lieya rase lieya nie kerdil sangat...
memang tiada manusia yang sempurna..
termasuk lah lieya...
tapi, hati nie tetap rase perit..

apa yang patut lieya buat ye?
lieya tak tau nak amik tindakan ape..
lieya buntu..
macam dah tiada jalan laen..
tapi, lieya masih nak cari jalan itu..
jalan yang akan membawa lieya menuju ke suatu tempat yang akan menunaikan impian lieya..
iaitu jalan Dia Yang Maha-Esa..

betul tu..
lieya tak patut berputus asa...
lieya harus bertahan...
sehingga matlamat itu tercapai...
lieya harap korang pun macam tu..
never give up...

my inspiration word...
SPIRIT...
[semangat]
ianye sangat penting buat lieya sekarang....
dan mase akan dataang...


Jumaat, 28 September 2012

TwO !N OnE... JUST READ k ~_~

assalamualaikum...
rase nye macam dah lame lieya tak buat cite...
hehehehehe(selekeh nye..padahal selalu buka cume malaz nak wat cite) 
sebenar nye sebelum lieya nak mulekan cite lieya... lieya nak ucap kan kamsahamida kepada ILI NABILAH(membe lame lieya...) yang dah follow lieya...
sebenarnye lieya dah lame tunggu...
hehehehe...(tak tau malu)
lieya jujur je..
ok.. sekarang nie lieya nak citekan pasal peperiksaan percubaan spm...
he3..
nak tau result lieya mcm mne... huhuhu.. (RAHSIA)
kikikiki...
lieya sbnarnye tension....
ramai ckgu yg cedih dgn result lieya...
mne tak nye... bnyk yg menurun...
tapi, admat, math, bio ngan sej lieya meningkat... huhuhuhu...
lieya cuke2.. sngt2...

dan sebenarnye lieya nak bagi tau korang yang lieya happy giler2...
huhuhuhu...
mne tak nye drpd follower lieya kat blog nie just 4...
skrng dh jad 8...
huhuhuhu....
nie semua berkat drpd buat promosi kt fb....
tak tau malu kan...
abis lieya bosan ngok follower kt blog tu tak bertmbh-tmbh...
jad.. dengan semangat yng kental [kental lah sngt]
lieya sent link blog lieya kat smua bdak yang ngah on9 kt fb..
tak tau malukn..
smpai disebabkan tu jugk lieya bukn setakat dpt follower baru, tapi...
dpt brknaln dgn adek comey...
huhuhu..
adek Ct Nur Hidayatul...
hu3.. tq sbb beri smngt kt akq...

ok lh tu je cite nye...
BYEW2...
never forget me K...
^_^


nie lah yang terjadi kt lieya... hahahaha...



Khamis, 20 September 2012

♡ KeNaNgAn BeRsAmA dEnGan d!e ♡

 ٩(•̮̮̃-̃)۶
hye guys!!
korang sihat? dah makan?
huhuhu... banyak songeh lak...
korang semua mesti nak tau cite pasal lieya ngan EX-boyfriend lieya kan?
macam korang nampak perkataan "EX", maksud nye lieya ngan die dah clash....
macam cerita sebelum nie yang lieya dah bagi tau yang lieya dah bertekad untuk berpisah dengan die...
lieya ingat malam tu, (17.9.2012) die akan mesej lieya... rupe nye tak jugak...
dalam kul 10.30pm baru lieya mesej die...
tapi, malam tu berbeza ckit...
lieya tak bahasakan dengan die "AYNG & CYNG"
 lieya bahasa wan N lieya...
korang mesti nak tau macam mane lieya mesej die kan...
mase lieya nak bagi tau yang lieya nak putuskan hubungan die...
lieya pening sangat, bab tak tau nak mulekan macam mane...
banyak yang lieya pikir kan...
aq nak clash ngan ko..
kite putus je lah,,,
kite tamat kan je hubungan ini,,,,
lieya tak nak kapel ngan wan lagi...
aq dah tak tahan ngan ko..
aq nak putus dengan ko...
kite tak yah kapel lagi lah...
korang ngok...
banyak kan... tapi, satu pun lieya tak gune,,,, hehehehe...

LIEYA : assalamualaikum wan...
DIE : waalaikummusalam... yes... ade bley sy tlong cik liana (mase nie lieya tak de mood langsung)
LIEYA : lieya ade benda nak bag tau kat wan nie... boleh tak?
DIE : bley,,, dh rse cm ssuatu nie...
LIEYA : lieya ingat nak tamat kan hubungan kite sampai sini je lah....

mase tu lieya tunggu jawapan die...
tapi, die balas lambat sangat-sangat... lieya ingat lepas tu die akan tanye sebab dan pujuk lieya dari nak putus kan hubungan tu...
tapi, rupe-rupe nye....

DIE : k lah, low lieya cakap cam tu, wan terima...minta maaf lah,,, wan tak bley layan lieya, tak macam owng tengah kapel yang laen... perhubungan biase ade tak lagi.. 

OH MY GOD!!!
HE ACCEPTED..
die langsung tak pujuk lieya...
lieya kecewa giler...
maybe, kalau die pujuk lieya... lieya tak kan putus ngan die... tapi, bukan...
betul ape yang kakak lieya cakap.... apabila kite dengar ayat minta maaf tu memang pedih....
mse tu lieya rase nak nangis ade... nak ketawa (zero percent)...
lieya memang cedih sangat...
kalau die mase tu ade kat depan lieya... lieya macam nak tumbuk-tumbuk die....
cedih giler!!

LIEYA : terserah kat wan,,,, lieya tak kisah,,,, kalau wan nak kawan boleh je...
WAN : kalau tak de hubungan ag tak pe... wan tak kisah, hubungan kawan biase tu kalau bley ade bagi pendapat wan... terserah kat lieya nak kawan tak ag dengan wan nie... 

lieya rase mase tu lieya nak cekik-cekik die...
mane tak nye lieya ngah sedih boleh die tanye soalan tu ag... haih!!
lieya macam rase yang die macam tak de ape-ape perasaan kat lieya....
so sad...

LIEYA : kan lieya dah cakap ok tadi... friend,,,,
DIE : k thanks... k byew,,, gudnite... assalamualaikum...
LIEYA : walaikumussalam..

sebelum die nak tamat kan mesej tu...
lieya ingat die nak mesej ngan lieya ag...\
rupe-rupe nye tak...
nak je lieya sound die...
tapi, lieya tak boleh wat cam tu...
padahal lieya dah nak dekat 7 bulan kapel ngan die....
huhuhuhu...
cedih nye.....
ಥ_ಥ
(╥﹏╥)

kalau korang nak tau citer esok nye... jangan lupe ikuti sedutan akan datang...
+_+

lieya sedih sangat-sangat...


Ahad, 16 September 2012

i_i i'm so SoRry WaN =_=;

assalamualaikum... semua..
korang ape khabar?
sihat?
lieya sihat.. he3... (tak de orang tanye pun, syok sendiri)
sebenarnye.. sekarang nie lieya bosan sangat-sangat...
padahal lusa nant ade exam trial biology...(klau dah tau ade exam tu, g lah belajar.. nie tak asik menghadap blog je)
sebenar nye sekarang nie lieya ngah confuse gler-gler...
nie smua bukan pasal trial exam tu..
tapi............
pasal boyfriend lieya...
sebenarnye, dengan sejujur lieya cakap yang lieya sekarang nie ngah pelik sangat-sangat..
mane taknye... nama je orang berkapel tapi dah dua,tiga,empat ary tak mesej...
lieya tau semua tu salah lieya...
bile die sent mesej setiap malam.. mesti lieya dah tido..kalau tak pun lieya busy ngah study...jadi malas nak mesej..
tapi, semalam petang lieya sent mesej dekat die.. die tak balas pun... sampai malam lieya tunggu tak balas-balas...
nie ke dinamakan orang berkapel..
memang lah die tak de pengalaman berkapel, tapi jangan lah buat lieya macam nie...
memang lieya akui yang lieya pun salah gak.. pernah sampai tiga malam die sent mesej lieya tak balas...
mesti korang pelik kan kenapa asik malam je mesej...
bab die keje sampai kul 5.. tapi, kadang-kadang OT sampai kul 8...
dan kadang kala lak bile lieya mesej die mase ari minggu die tak balaz gak...
hu3.. lieya cedih sangat...
ade satu kali tu lieya ade tanye die satu benda... 
ME: ayng.. cyng ade nak tanye satu benda lah.. boleh tak?
HE: boleh je.. ape die?
ME: ayng ade ape-ape benda yang tak puas aty kat cyng tak?
HE: tak de.. nape?
die cakap je tak de.. tapi, lieya mcam ade rase tak puas aty gak ngan die bile die cakap macam tu...
macam ade rahsia je...
membe lieya pernah nasihat kan dengan lieya suruh bincang ngan die..
tapi...
lieya tak tau nak mule dari mane..
sebenarnye, memang pernah terniat kat aty lieya yang lieya macam nak minta clash aje ngan die...
tapi,, lieya tak berani gak nak cakap ngan die...

walaupun dah dekat 7 bulan kitorang kapel..
lieya rase macam lieya nie cinta olok-olok kat die...
macam takde perasaan..
membe lieya sampai tak tau nak cakap ape lagi dengan lieya...
tapi, ary nie.. lieya macam dah tekad nak minta putus ngan die...
kakak lieya cakap kalau nak minta putus tu jangan minta maaf ngan die.. bab benda tu akan lagi menyakitkan aty die..
bagi mereka yang berpengalaman, boleh tak tolong lieya..
hu3..




Sabtu, 15 September 2012

LiEyA bUdAk ComEy

assalamualaikum semua...
sebenarnye, ary nie lieya tak tau nak cite kan pasal ape..
tapi, ary nie keje lieya mengedit gmbar je...
tapi, bile mengenang kan pasal gambar nie lieya rase sedih sangat2...
 korang mesti tertanya kan?
lieya rase sedih bab akak lieya dah rosak kan kamera yang lieya selalu buat amik gambar...
tapi, bab kamera dah tak boleh guna maksud nye lieya dah tak leh nak amik gambar agi...
cedih nye...
huhuhuhuhu...
(╥﹏╥)

COMEYNYE DIE... >_<
nie gambar lieya tau....
asli...
 ٩(̃-̮̮̃-)۶

Jumaat, 14 September 2012

➜WhY MaJuK i_i

assalamualaikum semua...
firstlieya ingat nak citekan pasal membe lieya tu.. tapi, tak jadi lah..
ade budak yang majuk...
nak tau sape yang majuk tu... 
hu3.. mestilah korang tak kenal kan...
name dia WHY NUR FIQKAH..
dia majuk sebab selama lieya ade blog nie.. lieya langsung tak pernah citekan pasal die...
hu3.. sebab tu die marah...
٩(×̯×)۶
sebenarnye.. citenye bermula macam nie...
semalam sepupu why, nadia jemput lieya ngan membe lieya lagi sorang.. yang bername nurul(yuyul)..
alah ingat tak cite pasal merebut along membe sendiri tu..
itu lah nurul..
he3...
ok lah sambung balik...
dah tu.. lieya ngan nurul rancang lah nak gerak saing2 g rumah nadia..
dah sampai kampung nye nadia tu.. kitorang terus pergi umah why...
ingat why dah ciap2.. rupe2 nye.. masih pakai baju y-shirt..
haih!!
٩(•̮̮̃-̃)۶
ape lah membe lieya nie...
dah tu lieya ngan nurul pun tunggu lah sampai die ciap...
dah die ciap tu...
kitorang terus pergi umah nadia...
sebelah je rumah diorang..
tak yah bawak moto...
dah tu.. nadia jemput kitorang makan..
kitorang makan mee hun je..
bab masing2 dah kenyang..
tapi, why tak kenyang... kan why?
he3...
why kan nak membesar...
lepas kitorang dah amik makanan tu.. kitorang g lah duduk.. 
sambil makan tu kitorang berbual-bual..
daripada tu lah lieya citekan pasal lieya wat cite kat blog pasal first boyfriend I...
hu3...
tak tau nape tiba-tiba si why nie boleh marah...
die marah bab tak pernah ade cite die dalam blog lieya nie... hu3..
kecian-kecian...
ok lah, tu je cite yang lieya nak kongsi kan ngan korang... ha3..
byew2..
ᵔ.ᵔ 

yang tudung kuning tu lah why....
nak tau satu benda tak..
lieya suke kenakan why,,,
nak tau gelaran yang baru-baru nie lieya gelar kan kat die...
"WAI TONG KELING STYLE"